Uitzending
Een tweede leven - 21-8-2010

21-8-2010

Een tweede leven

1637 x bekeken | 0 reacties
6
Een rit te paard
Trienke was een kordaat type, die geen blad voor de mond nam en nogal eens over de gevoelens van mensen heen walste. Van jongs af aan hebben dieren een grote rol in haar leven gespeeld. Ze gaat op een gegeven moment ook zelf paardrijden. Tijdens een buitenrit schrikt haar paard ergens van, waardoor Trienke achterover valt. Het paard valt bovenop haar. In eerste instantie is ze volledig in paniek, maar dan krijgt ze een groot rustgevoel over zich heen. Het voelt alsof ze zweeft richting een tunnel gevuld met licht, waar ze haar vader naar zich toe ziet komen. Ze is er van overtuigd dat hij haar komt halen, maar hij stuurt haar terug naar haar aardse leven. Daar is ze heel boos over. Eenmaal weer bijgekomen had ze geen directe pijn en heeft ze haar rit gewoon afgemaakt. Ze vond het zon onwerkelijke ervaring dat ze het er met niemand over heeft gehad. Hoe lang heeft ze dat volgehouden?

Een zware crimineel?
Michel is een vrolijk en druk kind die om onduidelijke redenen op het slechte pad raakt. Hij wordt steeds crimineler, gaat stelen en drugs dealen. Hij denkt nog maar aan een ding: geld verdienen. Hij schakelt meer en meer zijn gevoel uit met als enig doel de Al Capone van Brabant worden. Als Michel op een avond onderweg is naar een drugsdeal en te laat dreigt te komen, gaat hij roekelozer rijden. Hij rijdt door een rood stoplicht en krijgt een auto-ongeluk. Hij wordt uit de auto geslingerd en ziet als hij zijn ogen opendoet het zakje met pillen liggen wat hij wilde doorverkopen. Hij staat op om het zakje weg te slingeren zodat hij er niet op aangesproken kan worden door de politie die ongetwijfeld ter plaatse zal komen. Juist door deze beweging breekt een scherf van zijn heup af die door zijn lichaam gaat draaien en alles kapot maakt.
Na maanden ziekenhuis revalideert hij verder bij zijn moeder thuis. Hij zit het leven totaal niet meer zitten. En gewoon op de bank zittend voelt hij zich steeds kleiner worden en als een zandkorrel in een trechter vallen. Dit valgevoel gaat langzaam over in een gevoel van euforie, van vrede. Wat doet deze ervaring met de harde jongen uit Brabant?

Deze uitzending van het programma Een tweede leven is uitgezonden op zaterdag 21 augustus door de KRO. De presentatie was in handen van Karin de Groot.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie