Uitzending
Een tweede leven - 28-8-2010

28-8-2010

Een tweede leven

1539 x bekeken | 0 reacties
6
Een simpele ingreep?
René heeft zijn eigen ICT bedrijf en is een, soms kille, zakenman. Zijn gezin gaat voor alles en hij wil dat zijn vrouw en kinderen het (financieel) goed hebben. Het gaat bij hem om de buitenkant, niet om de binnenkant. Tijdens een simpele preventieve ingreep aan zijn darmen treden er onverwachte complicaties op, waardoor René uiteindelijk een aantal weken in coma raakt. Tijdens dit coma heeft René een bijna-doodervaring, hij ziet onder andere hoe er wordt getracht hem te reanimeren. Hij vindt het echter wel goed zo en is blij dat hij op aarde klaar is. Hij is in de veronderstelling dat de keuze om wel of niet terug te keren naar zijn aardse leven aan hem is. De teleurstelling is dan ook groot als hij doorkrijgt dat het zijn tijd nog niet is en dat hij terug moet. Na zijn bijna-doodervaring en revalidatie komt hij als een compleet andere persoonlijk weer terug bij zijn gezin.

De gevolgen van een ongeluk
Als twintig jaar geleden, na een vakantie in Sarlat, Alison met haar dochter terug rijdt naar Nederland gebeurt er onverwacht iets ergs. Tijdens de reis begint het gigantisch te regenen en vervolgens te onweren. Eigenlijk willen ze stoppen om te schuilen tegen het onstuimige weer, maar er is nergens een cafeetje. Een vrachtwagen die hun tegemoet komt haalt vreemde kapriolen uit. Alison geeft nog een ruk aan het stuur om de vrachtwagen te ontwijken. De vrachtwagen schampt ze, maar de auto botst frontaal op een muur. Alison zit volledig klem, met de stuur van de auto in haar buik. Ze bloed inwendig. Ze hoort haar dochter nog roepen: “mamma, mammaatje”, maar als de brandweer hun komt bevrijden is Alison er zo slecht aan toe dat ze in een coma raakt. Gedurende deze periode maakt ze verschillende dingen mee, waaronder bijvoorbeeld dat ze mensen aan haar bed ziet staan.
Na 22 dagen in coma te hebben gelegen wordt Alison weer naar haar lichaam gezogen en komt ze bij kennis. Na deze bijna-doodervaring is Alison meer aards geworden. Voor haar is bevestigd dat er meer is tussen hemel en aarde. Van beroep is Alison schilder. Haar werk is door de ervaring ook enorm veranderd. Werd haar werk vroeger beoordeeld als zoetig, nu is haar werk vrijer en harder geworden.

Deze uitzending van het programma Een tweede leven is uitgezonden op zaterdag 28 augustus door de KRO. De presentatie was in handen van Karin de Groot.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie