Uitzending
Een tweede leven - 17-7-2010

17-7-2010

Een tweede leven

2061 x bekeken | 1 reacties
6
Een zware bevalling
Lucia krijgt op 35-jarige leeftijd tijdens de bevalling van haar zoon een verkeerd medicijn toegediend. Haar hartslag daalt en ze raakt buiten bewustzijn. Terwijl de artsen druk bezig zijn haar te behandelen voelt Lucia zich zweven in de ruimte.
Uiteindelijk komt haar zoon gezond ter wereld en gaat het dagelijks leven om haar heen verder. Voor Lucia staat het leven echter op zijn kop en ze besluit de dingen vanaf dat moment heel anders aan te pakken.

Een avondje stappen
Als Rinus op 24-jarige leeftijd door een vriendin gebeld wordt om nog een biertje te gaan drinken in het centrum van Kampen aarzelt hij even. Hij heeft de dag erna namelijk een belangrijk tentamen. De ontspanning wint en Rinus besluit te gaan. Niet wetende dat zijn leven na die avond een andere wending zou krijgen.
Rinus wordt in die nacht terwijl hij naar huis loopt van achteren geschept door een auto. Het enige wat hij nog ziet, is dat de koplampen van de auto gedoofd zijn. Rinus wordt meters meegesleurd. Hij heeft van alles meegemaakt, hij ziet o.a. een film van zijn eigen leven en in de ambulance voelt hij dat zijn lichaam zich losmaakt. Deze ervaring leidt ertoe dat hij een heel andere levensweg inslaat dan gepland.

Deze uitzending van het programma Een tweede leven is uitgezonden op zaterdag 17 juli door de KRO. De presentatie was in handen van Karin de Groot.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie