Uitzending
Een tweede leven - 31-7-2010

31-7-2010

Een tweede leven

1528 x bekeken | 0 reacties
6
Te drukke levensstijl
Als Marcus last krijgt van zijn hart, heeft hij een druk bestaan als inkoopmanager in een ziekenhuis. Naast zijn baan sport en studeert hij ook nog. Hij wil er eerst niet aan toegeven, maar zijn hartklachten worden zo ernstig dat hij geopereerd moet worden. Van de zware operatie kan hij zich logischerwijs niet veel herinneren, wel herinnert hij zich een moment waarop hij op zijn eigen lichaam neerkijkt en heel nuchter denkt 'o ja, ze zijn met me bezig'. Achteraf beseft hij dat dit een bijna-doodervaring is. De drukke levensstijl van voor zijn operatie pakt Marcus niet meer op. 'De ervaring die ik heb gehad is uiteindelijk een versnelde manier geweest om wakker te worden', zegt Marcus over zijn bijna-doodervaring. Hoe is het leven van Marcus veranderd na de operatie? En heeft Marcus zijn lang gekoesterde droom kunnen realiseren?

Gevolgen van mishandeling
Anne heeft een zware jeugd waarin ze zowel geestelijk als lichamelijk mishandeld wordt. Ze trouwt op zeventienjarige leeftijd, maar helaas gaan de mishandelingen binnen haar huwelijk gewoon door. Ook de twee kinderen die ze krijgt veranderen hier niks aan. Uiteindelijk wordt ze zelfs opgenomen in een psychiatrische inrichting en juist daar, in de ziekenboeg, beleeft ze een bijna-doodervaring. Ze hoort de stem van Jezus en krijgt te zien waar er voor haar een plekje is. Maar Anne wil terug om voor haar kinderen te zorgen. Haar terugkeer is pijnlijk, maar deze ervaring heeft haar wel gesterkt en veel kracht gegeven. Hoe gaat het nu met haar? En heeft ze nog heimwee naar waar ze geweest is?

Deze uitzending van het programma Een tweede leven is uitgezonden op zaterdag 31 juli door de KRO. De presentatie was in handen van Karin de Groot.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie