Uitzending
Een tweede leven - 24-7-2010

24-7-2010

Een tweede leven

1446 x bekeken | 0 reacties
6
Openhartoperatie
Het is meer dan dertig jaar geleden als, na een bezoek aan de cardioloog en allerlei onderzoeken, blijkt dat de 19-jarige Jill een lekkende hartklep heeft en een zware operatie moet ondergaan. Zelf denkt Jill nogal luchtig over de operatie, maar het is wel één van de eerste openhartoperaties in de wereld. Als Jill tijdens de operatie voelt dat er ‘iets anders is’, beseft ze opeens dat ze alles van bovenaf ziet. Ze wordt één met een intens wit licht en alles is mooi en perfect. Tijdens deze bijna-doodervaring heeft ze een intens liefdevol gevoel ervaren. Nu, jaren later probeert Jill dat vredige gevoel van haar bijna-doodervaring aan anderen door te geven. Jill doet dat op haar eigen manier.

Motorongeluk
Richard is een fervent motorrijder, een onstuimige en nuchtere man. Hij maakt een moeilijke periode door als zijn vader op sterven ligt. In dezelfde tijd wisselt hij van motorclub, wat voor veel lastige emoties zorgt. Om zijn hoofd leeg te maken besluit Richard een eindje te gaan rijden. Juist tijdens deze rit krijgt hij een ongeluk en belandt 3 dagen in een coma. Pas jaren later realiseert hij zich dat hij tijdens deze dagen een bijna-doodervaring heeft gehad en hoeveel invloed dit heeft gehad op zijn leven.

Deze uitzending van het programma Een tweede leven is uitgezonden op zaterdag 24 juli door de KRO. De presentatie was in handen van Karin de Groot.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie