Uitzending
Editie NL - Aflevering 232

Aflevering 232

Editie NL

20-11-2018

| 177 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Witwassen en knippen a.u.b. -Puber kiest eigen prik. -Schieten in geschiedenisles. -Sinterklaasje kom maar binnen met je...

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Sinterklaasje kom maar binnen met je .
We hebben alweer drie keer onze schoen mogen zetten. Maar hoe we de Sint toe moeten zingen, is nog een tikje verwarrend. Vier jaar geleden is een aantal Sinterklaasliedjes in een moderner jasje gestoken. Piet is niet meer knecht en er wordt niet meer gesproken over een roe. Langzaamaan worden deze teksten overgenomen op scholen en door het Sinterklaasjournaal. Maar nog lang niet iedereen kent ze.

Schieten in geschiedenisles
Je kunt de Tweede Wereldoorlog vanaf nu beleven in een nieuw computerspel: Battlefield 5. De game speelt zich af tijdens de oorlog. Deels in Nijmegen, maar vooral in Rotterdam tijdens de vernietigende bombardementen van mei 1940. Stichting Herdenking 14 mei 1940 vindt het spel geschikt om te gebruiken in de geschiedenisles. Het zou een goede aanleiding kunnen zijn voor de leerlingen om over die bombardementen te praten. Op sommige scholen gebruiken ze die games al.

Puber kiest eigen prik
Het kabinet gaat de strijd aan met mensen die hun kinderen niet willen laten vaccineren. Zo zullen die ouders worden aangesproken op hun gedrag. En onjuiste informatie over vaccinaties moet worden rechtgezet. Belangrijk onderdeel van het strijdplan is ook een inhaalslag onder jongeren van 16 en 17 jaar die niet of niet volledig zijn gevaccineerd. Zij krijgen vanaf volgend jaar een oproep om hun inenting gratis in te halen.

Witwassen en knippen a.u.b.
Criminelen gebruiken steeds vaker een kapsalon om geld wit te wassen. Het zou de reden zijn waarom in veel steden en dorpen inmiddels op haast elke straathoek een kapperszaak zit. Het vermoeden is dat daar veel meer gebeurt dan knippen en kleuren. De burgemeester van Apeldoorn noemt het enorme aantal kappers in zijn stad 'geen zuivere koffie'. En ook de CDA daar maakt zich grote zorgen. De Nederlandse Kappers Organisatie ziet ook dat er in plaatsen meer kappers zijn dan nodig. In Rotterdam en Tilburg moeten kapperszaken inmiddels een vergunning aanvragen. Op die manier willen de gemeentes het witwassen tegengaan.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 232 werd uitgezonden op dinsdag 20 november door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie