Uitzending
Editie NL - Aflevering 132

Aflevering 132

Editie NL

3-7-2018

| 362 x bekeken | 0 reacties
4
Met in deze uitzending: -Geen energiedrankjes onder de 14. -Schokkend veel zelfmoorden. -Lekker gevaarlijk buitenspelen. -Hoe heurt het op het strand?

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Hoe heurt het op het strand?
Als je op het strand bent en je wil een drankje bij een strandtent halen, doe je dan een shirt aan? Meer mensen hebben moeite om in te schatten wat nou eigenlijk wel en wat niet kan. Hoe hoort het eigenlijk op het strand en omgeving?

Lekker gevaarlijk buitenspelen
Klimmen, rennen, springen, vallen en weer opstaan. Kinderen zouden tijdens het buitenspelen meer risico's moeten nemen. VeiligheidNL start vandaag de onlinecampagne 'De Groeiboom'. Het moet ouders helpen om hun kinderen meer los te laten. Met onder andere speeltips voor de zomervakantie hopen ze dat ouders wat minder beschermend worden.

Schokkend veel zelfmoorden
Het aantal zelfmoorden onder jongeren is het afgelopen jaar enorm gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. In 2016 pleegden 48 jongeren tussen de 10 en 20 jaar zelfmoord. Een jaar later was dat aantal bijna verdubbeld. Het is ook de meest voorkomende doodsoorzaak bij deze groep jongeren. Steeds meer vriendengroepen en ook klassen krijgen er dus mee te maken. Wat is de impact en waarom is het kopieer-gedrag in deze groep zo groot?

Geen energiedrankjes onder de 14
'Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van energiedrankjes aan kinderen onder de 14.' Die dringende oproep doen partijen in de Tweede Kamer aan supermarkten. Eerder lieten Aldi en Lidl al weten dat ze het niet meer aan kinderen verkopen. De vraag is of meer supers zullen volgen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 132 werd uitgezonden op dinsdag 3 juli door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie