Uitzending
Editie NL - Aflevering 116

Aflevering 116

Editie NL

11-6-2019

| 133 x bekeken | 0 reacties
5
Met in deze uitzending: -Angst voor radicale kleuter. -Leeuwinnen nog geen hit. -Kunstwerk: doggystyle in de duinen. -Cashen met snelheidsduif.

In deze uitzending van Editie NL onder andere:

Cashen met snelheidsduif
Het was feest dit weekend bij de gebroeders Kamerhuis uit het Overijssels Sibculo. Hun duif Caballero brak het Nederlands snelheidsrecord en vloog met een gemiddelde van ruim 143 kilometer per uur vanuit Frankrijk naar huis. De duif won, maar waarschijnlijk rinkelt de kassa ook. Voor topduiven wordt tegenwoordig een fortuin betaald. En dus moeten die duiven ook goed beveiligd worden.

Kunstwerk: doggystyle in de duinen
Een nieuw beeld aan de kust van IJmuiden houdt de gemoederen flink bezig. Het beeld gaat volgens de kunstenaar over de relatie tussen mens en natuur en de mogelijkheid die wij hebben om de wereld en de natuur naar onze hand te zetten. Maar daar denken ze in IJmuiden anders over.

Leeuwinnen nog geen hit
Het was ťťn groot Oranjefeest vanmiddag, in de Franse stad Le Havre. De Oranje Leeuwinnen speelden daar hun eerste wedstrijd op het WK en wonnen op het nippertje met 1-0 van Nieuw-Zeeland. Voorafgaand aan de wedstrijd trok een stoet van duizenden Oranjesupporters door de stad. In Frankrijk zit het wel goed met de Oranjekoorts, maar hier in Nederland moeten we nog inkomen.

Angst voor radicale kleuter
Vanaf welke leeftijd zijn kinderen gevoelig voor invloeden van buitenaf? Die vraag dringt zich op nu twee zeer jonge kinderen van 2 en 4 jaar oud zijn teruggehaald uit een vluchtelingenkamp in SyriŽ. Hun ouders, beide IS-strijders, waren eerder al overleden. De angst bestaat dat ook deze kleine kinderen al zoveel hebben gehoord en meegemaakt, dat ze later radicale ideeŽn zullen ontwikkelingen.

De presentatie was in handen van Margreet Beetsma. Deze uitzending van het programma Editie NL met de titel Aflevering 116 werd uitgezonden op dinsdag 11 juni door RTL4.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie