Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

1-11-2017

| 990 x bekeken | 0 reacties
6
Barbara Baarsma en Roxane van Iperen
Premier Rutte presenteerde vanochtend in de Tweede Kamer de Regeringsverklaring. Hierin stelde hij het nieuwe kabinet voor en gaf hij toelichting op het nieuwe kabinetsbeleid. Daarna was het aan de fractievoorzitters om te reageren op het regeerbeleid. We kijken terug op het debat met Barbara Baarsma en Roxane van Iperen.

Beatrice de Graaf
Acht doden en elf gewonden na een aanslag met een truck in New York gisteravond. De aanslagpleger werd ge´nspireerd door terreurgroep IS. Maar hoe gaat het eigenlijk met IS? Aan tafel terreurdeskundige Beatrice de Graaf over de huidige status van IS. Moeten we nog bang zijn voor de IS-strijders, nu ze geen eigen staat meer hebben? En waar zijn de IS-strijders nu?

Bas Heijne
Afgelopen zondag begon het; topacteur Kevin Spacey werd beschuldigd van seksuele intimidatie door de Amerikaanse acteur Anthony Rapp. Rapp kwam als eerste naar buiten met het nieuws dat Spacey hem heeft aangerand op een feestje toen hij 14 jaar was. Sindsdien stapelen de beschuldigingen zich op. De Amerikaanse filmmaker Tony Montana zegt dat Spacey hem in zijn kruis pakte in een bar in 2003 en de Mexicaanse acteur Roberto Cavazos beweert dat Spacey tussen 2004 en 2015 als artistiek directeur van het Old Vic Theatre in Londen stelselmatig mannen van onder de 30 jaar seksueel belaagde. Bas Heijne zit aan tafel.

Huisdichter Nico Dijkshoorn
Elke woensdag een gedicht van Nico Dijkshoorn. Bekijk al zijn gedichten op onze overzichtspagina.

Tafelheer: Johnny de Mol
Vanavond is Johnny de Mol de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Barbara Baarsma, Bas Heijne, Beatrice de Graaf, Douwe Bob Posthuma, Johnny de Mol, Nico Dijkshoorn en Nico Dijkshoorn (dierenarts) te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op woensdag 1 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie