Uitzending
DWDD - De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door

DWDD

9-11-2017

| 932 x bekeken | 0 reacties
6
Waylon
Waylon gaat namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival! In mei 2018 vertegenwoordigt hij ons land in Lissabon. Het wordt de tweede keer dat hij meedoet aan het Songfestival. In 2014 bereikte hij de tweede plaats met 'Calm after the storm', het lied van The Common Linnets, met Ilse DeLange. Waylon zit vanavond aan tafel!

Stephanie Afrifa
Ai Weiwei is de bekendste Chinese kunstenaar in de westerse wereld. Niet alleen zijn werken zijn activistisch, hij is zelf ook een uitgesproken criticus en activist. Hij werd door het Chinese regime eerder veroordeeld tot gevangenschap en huisarrest.

Op het IDFA draait volgende week zijn film ‘Human Flow’. Een indringend document dat de vluchtelingenproblematiek aan de kaak stelt. Een jaar lang werden vluchtelingen in 23 landen over de hele wereld gevolgd, waaronder Afghanistan, Griekenland, Duitsland, Irak, Israel, Italie¨, Kenia, Mexico en Turkije. Stephanie Afrifa heeft de film al gezien en interviewde Ai Weiwei eind oktober.

Muziek: Typhoon & Amsterdam Sinfonietta
Het Amsterdam Sinfonietta is al 25 jaar het enige professionele strijkorkest in Nederland. Elk jaar doen zij een ‘Breder dan klassiek’-tournee; een samenwerking met een bekende (pop)artiest. Eerder waren onder meer Wende, De Dijk, Rufus Wainwright en Ellen ten Damme van de partij, maar in 2018 zal onze voormalige huisband Typhoon op de planken staan met het ensemble! Vanavond een voorproefje: de cover ‘When I Grow Too Old To Dream’ van Jimmy Rushing.

Tafelheer: Erben Wennemars
Erben is vanavond de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Halina Reijn, Waylon en Erben Wennemars te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD met de titel De Wereld Draait Door werd uitgezonden op donderdag 9 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie