Uitzending
DWDD - 9-5-2012

9-5-2012

DWDD

1608 x bekeken | 0 reacties
8
Te gast in de uitzending van woensdag 9 mei zijn: Walter Lewin, Jean-Piere Geelen, Hans Beerekamp, Henk van Gelder, Nelli Cooman, Hans Kraay jr. Muziek is er van Miss Montreal, tafeldame is Sylvana Simons en Nico Dijkshoorn dicht.

Jean-Pierre Geelen, Hans Beerekamp en Henk van Gelder
Paul Nipkow is de uitvinder van de televisie en naar hem is de Zilveren Nipkowschijf genoemd. Dit is een prestigieuze tv-prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door een jury die bestaat uit deskundigen. Een aantal van hen, Jean-Pierre Geelen en Hans Beerekamp plus voorzitter Henk van Gelder zijn vanavond te gast om toe te lichten waarom de winnaar volgens hen een zeer terechte is. Vorig jaar won DWDD de prijs en in 2010 het programma 'Kijken in de Ziel' van de RVU.

Nelli Cooman en Hans Kraay jr
Omdat we een schitterende sportzomer tegemoet gaan, met het EK voetbal, Wimbledon, de Tour de France en als sluitstuk de Olympische Spelen in Londen, maken wij een variatie op onze 'Denk Anders' en 'Klink Anders' clip, namelijk een Sport Anders Clip. Hierin presenteren we zeventien sporters of coaches die de ontwikkeling van hun sport hebben bepaald door anders te durven zijn, anders te durven trainen, presteren of winnen. Vandaag met: Nelli Cooman, Hans Kraay jr.

Walter Lewin
Walter Lewin schreef het boek 'Gek Op Natuurkunde' (For The Love of Phisics). Dat is de voornaamste reden dat de natuurkundige in Nederland is. De geniale wetenschapper die al jaren in de VS woont, staat bekend om zijn gedenkwaardige colleges (een hit op Youtube) waarin hij allerlei natuurkundige wetten inzichtelijk probeert te maken voor leken. Vanavond is hij te gast om ons twee spectaculaire natuurkundige demonstraties te geven. De voorbereidingen zijn gedaan in samenwerking met de TU Delft.

Muziek: Miss Montreal
Er is talent dat de tijd krijgt zich optimaal te ontwikkelen. Sanne Hans, ook wel bekend als Miss Montreal, is er zo één. Ze schreef al liedjes toen ze heel jong was en speelde vanaf haar tienerjaren in bandjes. Eén van die bands, 'Ysis', een echt meidentrio, maakte langzaam furore in het circuit.

Tafeldame: Sylvana Simons
Sylvana Simons (1971) was in de jaren 90 TMF veejay. Daarna stapte ze over naar SBS6 waar ze een aantal controversiële programma's presenteerde, als: 'Sex on the beach' en 'De Bus'. Daarna werkte ze lange tijd als 'TV Makelaar' voor RTL en presenteerde ze ook 'Dancing with the Stars'. In 2009 maakte ze de overstap van RTL naar NPS.

Nico Dijkshoorn
Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast. Zijn poëzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

In deze uitzending van DWDD waren Hans Beerekamp, Hans Kraay jr., Jean-Pierre Geelen, Miss Montreal, Nelli Cooman, Nico Dijkshoorn, Sylvana Simons en Walter Lewin te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 9 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie