Uitzending
DWDD - 7-5-2012

7-5-2012

DWDD

2609 x bekeken | 0 reacties
7
Te gast in de uitzending van maandag 7 mei zijn o.a.: Sywert van Lienden, Jack de Vries, Paul Verhoeven. Freek de Jonge en Adriaan van Dis maken de presentator van Zomergasten bekend. Muziek is er van Big Pete, Jan Mulder is tafelheer.

Sywert van Lienden en Jack de Vries
Afgelopen zaterdag maakte Henk Bleker bekend dat hij zich kandidaat stelt als partijleider van het CDA. Naast Sybrand van Haersma Buma, Mona Keijzer, Liesbeth Spies, Madeleine van Toorenburg en Marcel Wintels is hij de zesde kandidaat die een gooi doet naar het lijsttrekkerschap voor de Tweede Kamerverkiezingen. Op een persconferentie lichtte Bleker zijn besluit toe; zo wilt hij onder andere een brede moderne volkspartij van het CDA maken en moet hij niets hebben van verschillende standpunten van de PVV. Met Jack de Vries aan zijn zijde gaat Henk Bleker nu campagne voeren onder het motto 'Eerlijk Helder Henk'. Op 1 juni wordt bekendgemaakt wie de nieuwe lijsttrekker voor het CDA is. Te gast: Sywert van Lienden en Jack de Vries.

Freek de Jonge en Adriaan van Dis
Vandaag zal er in DWDD bekend worden gemaakt wie de nieuwe presentator van Zomergasten is. Het is het 25e jaar dat de reeks door de VPRO zal worden uitgezonden. Samen met oud gedienden Freek de Jonge en Adriaan van Dis blikken we terug op vele seizoenen van het programma.

Paul Verhoeven: The Entertainment Experience
Het filmproject The Entertainment Experience van Paul Verhoeven is klaar. Voor het project kon iedereen (amateur of professional) ideeën insturen en de kijker kon stemmen wat er in de eindmontage te zien moet zijn. Met deze ingrediënten werd een korte film gemaakt, die als basis diende voor een volwaardige speelfilm van Verhoeven die nu afgemonteerd is.

Muziek: Big Pete
Big Pete, oftewel Pieter van der Pluijm is een blueszanger en harpspeler. Samen met oud-leden van de Lester Butler's band nam hij deel aan de tour met de Lester Butler Tribute Band. Hiermee heeft hij zich op de kaart gezet. Met The Strikes bracht hij het album 'Bathroom Acoustics' uit. In 2011 kwam Big Pete's droom uit; Hij heeft een nummer meegeblazen op de cd 'Shake For Me' van The Manish Boys en trad met ze op. Het Amerikaanse solo album 'Choice Cuts' maakte hij met onder andere de muzikanten Kim Wilson, Al Blake en Jimi Bott.

Tafelheer: Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste tafelheer. Ook is hij voetbalanalyticus en schrijver. Ooit was hij zelf een prof-voetballer. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'. Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal. Een knieblessure dwong hem om op 30-jarige leeftijd een einde te maken aan zijn carrière. Na zijn voetballoopbaan schreef Mulder jarenlang columns voor de Volkskrant (afwisselend met Remco Campert), HP/De Tijd, Elsevier en het Belgische Humo.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 7 mei door de VARA. Te gast waren Freek de Jonge, Adriaan van Dis, Jan Mulder, Paul Verhoeven, Jack de Vries en Sywert van Lienden. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie