Uitzending
DWDD - 10-5-2012

10-5-2012

DWDD

2120 x bekeken | 0 reacties
7
Te gast in de uitzending van donderdag 10 mei zijn: Hero Brinkman, Tom Egbers en Golden Earring. Muziek is er van Fresku en tafelheer is Theo Maassen.

Hero Brinkman: Onafhankelijke Burger Partij
De Onafhankelijke Burger Partij (OBP) is de naam van de nieuwe politieke partij van Hero Brinkman. De partij gaat deelnemen aan de verkiezingen op 12 september 2012. De OBP kiest voor de burger en voor een kleinere overheid en wil de belastingen verlagen. Er zouden zich honderden kandidaten hebben aangemeld voor de partij. Hoe kies je dan de juiste mensen? Vanavond stelt Brinkman drie kandidaat partijleden aan ons voor.

Golden Earring
Het was even stil rondom de band. Hier en daar hadden de heren een solo-project. Een studioplaat bleef uit. Onder fans rees de vraag: bestaat de Golden Earring nog wel? Dat zeker! Vanavond presenteren ze hun 25ste studio-album Tits 'n Ass in Paradiso. Over de totstandkoming werd ook een documentaire gemaakt. Ze stonden in Nederland in totaal 400 weken in de top40, hadden vijf nummer 1 hits en meer dan dertig albums werden goud of platina. Barry Hay, George Kooymans, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk, oftewel 'The Golden Earring zijn te gast!

Boek Tom Egbers
Hij wilde een boek schrijven over The Beatles, waren ze nu voor Liverpool of voor Everton? Eenmaal aangekomen in het Beatles museum stuitte hij op de naam van een voor hem onbekende jongeman: Rory Storm. Wie was hij en waarom is hij te zien in het Beatles museum? Tom Egbers ging op onderzoek uit en beschreef het resultaat in het boek: Rory Storm, hoe de koning van Liverpool werd onttroond door The Beatles.

Muziek: Fresku
Fresku, artiestennaam van Roy Michael Reymound (1986) is rapper. Met zijn eerste single 'Twijfel' viel hij in de prijzen bij de State Awards in 2009. Ook won hij de prijs voor 'Rookie of the Year'. Fresku speelde mee in de films van New Kids. Ook was hij te zien als deelnemer van het programma Ali B. op volle toeren. In mei 2012 komt het nieuwe album van Fresku uit: Maskerade. Hierop zijn gastoptredens te horen van Ali B. en Theo Maassen. Ook verschijnt er een documentaire over de rapper: Fresku 2.0.

Tafelheer: Theo Maassen
Nadat Theo Maassen in 1990 het cabaret festival Cameretten won, is hij bekend geworden bij het grote publiek. Momenteel staat hij met zijn zevende show Met alle respect, in de theaters. Naast cabaret is Maassen ook actief als acteur en is hij te zien geweest in televisieseries als Waltz en Dunya & Desie.

In deze uitzending van DWDD waren Theo Maassen, Tom Egbers, Barry Hay, Cesar Zuiderwijk, George Kooymans, Hero Brinkman en Rinus Gerritsen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 10 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie