Uitzending
DWDD - 14-5-2012

14-5-2012

DWDD

2100 x bekeken | 0 reacties
6
Te gast in de uitzending van maandag 14 mei zijn: Barbara Baarsma, Mathijs Bouman, Marike Stellinga, Mike Boddé, Diederik van Vleuten en Youp van 't Hek. Muziek is er van Angela Moyra, tafelheer is Jan Mulder.

Barbara Baarsma, Mathijs Bouman en Marike Stellinga
Het lukt Griekenland maar niet om een regering te vormen. Vandaag deed de Griekse president Karolos Papoulias de laatste formatiepoging met Democratisch Links. Ook dit dreigt te mislukken en dan moeten de Grieken opnieuw naar de stembus. De grootste in de peilingen is de radicaal linkse partij Syriza, die alle afspraken tussen Griekenland en Europa op de schop wil hebben. Dit roept nog meer twijfels op over voorzetting van Griekenland als lid van de Euro. Griekse banken bereiden zich al voor op een eventuele terugkeer van de Drachme, de oude munt zal weer worden ingevoerd wanneer het land uit de eurozone zal moeten vertrekken. Wat betekent dit allemaal voor de rest van Europa? We vragen het onze economen Barbara Baarsma, Mathijs Bouman en Marike Stellinga.

Mike Boddé en Diederik van Vleuten
Nooit eerder maakten de cabaretiers Mike Boddé en Diederik van Vleuten samen een programma, maar binnenkort staan ze tegenover elkaar op de planken zittend achter twee vleugels. In 'Sue me if i play too long' geven ze hun gedroomde muziekles waarin ze vertellen en zingen over hun muzikale achtergronden. Van Bach tot The Beatles, van Rachmaninoff tot Steely Dan, maar ook Tom Cruise komt voorbij. Mike Boddé en Diederik van Vleuten zijn te gast en lichten een tipje van de sluier op achter de vleugel.

Youp van 't Hek
Youp van 't Hek was de afgelopen maanden gasthoogleraar aan de TU Delft. Als Cultureel Professor heeft hij samen met twintig studenten, afkomstig van verschillende faculteiten van de TU Delft, gewerkt aan een gezamelijk project. Het thema van dit project is 'Los van Alles' en Van 't Hek is met de studenten aan de slag gegaan om 'het onmogelijke mogelijk te maken, los van beperkingen'. Ter inspiratie nam hij de groep mee op excursie naar het Dalí Museum in Figueras in Spanje. Opgeven voor deze masterclass moest door middel van een idee. Hoe onuitvoerbaarder, hoe beter. Zo kwam een van de studenten met het idee een heel nieuw land op te richten. Afgelopen vrijdag sloten de studenten hun masterclass. In zijn Uittreerede presenteerde Youp van 't Hek het resultaat van het werken met de studenten in zijn masterclass. Vanavond is hij te gast.

Muziek: Angela Moyra
Zangeres Angela Moyra (1985) heeft een 'storytelling' stijl van zingen en componeren. Inspiratie krijgt ze van het oude geluid van artiesten als o.a. Louis Armstrong, Ella Fitzgerald. Ook de moderne traditionalisten als Priscilla Ahn en Corinne Bailey Rae laten haar niet koud. In 2010 nam ze in San Diego haar EP 'Everything is Here' op. Hierna deed ze mee aan de talentenjacht Popstars en stond ze in 2011 in de finale in de categorie singer/songwriter van De Grote Prijs van Nederland. Haar eerste single heet Timid en kwam uit in het voorjaar van 2012.

Tafelheer: Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste tafelheer. Ook is hij voetbalanalyticus en schrijver. Ooit was hij zelf een prof-voetballer. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'. Jan Mulder voetbalde tijdens zijn profcarrière voor Anderlecht en Ajax. Hij speelde vijf interlands voor het Nederlands Elftal.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 14 mei door de VARA. Te gast waren Barbara Baarsma, Diederik van Vleuten, Jan Mulder, Marike Stellinga, Mathijs Bouman, Mike Boddé en Youp van 't Hek. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!