Uitzending
DWDD - 11-5-2012

11-5-2012

DWDD

2251 x bekeken | 0 reacties
5
Te gast in de uitzending van vrijdag 11 mei zijn: Twan Huys, Postman, Evert Wilbrink, Waylon, Dominee Gremdaat en Marga van Praag. Muziek is er van Rilan & the Bombardiers, tafeldame is Claudia de Breij. Ook stand-up comedy met Pieter Derks, Soundbites en JeMistMeerDanJeZiet!

Twan Huys: Obama voor homohuwelijk
Een belangrijke week voor de rechten van homoseksuelen in de V.S. Obama gaf in een interview met ABC te kennen dat hij persoonlijk vindt dat homo's en lesbiennes met elkaar moeten kunnen trouwen, een zeer controversieel standpunt in de V.S. Hoogstwaarschijnlijk spelen de aanstaande verkiezingen mee en zoekt Obama steun bij jonge, progressieve kiezers. De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney, tegen het homohuwelijk, werd in een spotje van de Democraten meteen aangevallen. Ook zag Romney zich gedwongen om zich te verontschuldigen voor het pesten van een homoseksuele jongen tijdens zijn middelbare schooltijd. Is Amerika eindelijk toe aan echte gelijke rechten voor alle burgers? Twan Huys was V.S.-verslaggever tijdens de eerste homohuwelijken die in bepaalde staten werden toegestaan.

Bob Marley, the definitive story
Gisteren kwam de documentaire Bob Marley, The Definitive Story uit van de Schotse regisseur Kevin McDonald. Een alomvattend en liefdevol portret van de reggae-legende Marley, die 31 jaar geleden overleed. De filmrecensies waren lovend. We bespreken Marley en zijn erfenis met Postman, Evert Wilbrink en Waylon.

Je Mist Meer Dan Je Ziet
De DWDD rubriek 'Je mist meer dan je ziet' is elke vrijdag te zien op de plek van de Jakhalzen. Je mist meer dan je ziet laat juist die momenten uit de actualiteit zien waar geen camera's bij konden komen.

De Week Draait Door
Vandaag sluiten we de week af met 'De Week Draait Door'.
- De Joodse humorist Max Tailleur is één van de grootste komieken van Nederland. Nu wordt hij geeerd met een toneelstuk van het Nederlands Komedie Theater. Aan tafel: Marga van Praag, zij kende Tailleur goed.
- Drie mannelijke masseurs claimen door John Travolta te zijn aangerand. Hij ontkent de aantijgingen en stelt niet homoseksueel te zijn. Dominee Gremdaat helpt John door deze moeilijke tijden heen.

Stand-up comedy: Pieter Derks
Nieuw talent uit de stand-up comedywereld krijgt in De Week Draait Door een podium. Vandaag: Pieter Derks.

Muziek: Rilan & The Bombardiers
Een mix van rock 'n soul met een vleugje hiphop en funk. Dat is de muziek wat de Haarlemse band Rilan and The bombardiers maakt. Rilan is met zijn enorme afro een opvallende verschijning, live wordt hij bijgestaan door zijn band The Bombardiers, een negenkoppige formatie inclusief contrabas en DJ.

In deze uitzending van DWDD waren Barack Obama, Marga van Praag, Paul Haenen, Twan Huys en Waylon te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 11 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie