Uitzending
DWDD - 9-2-2017

9-2-2017

DWDD

772 x bekeken | 0 reacties
7
Eelco Bosch van Rosenthal
Mag Trump met een decreet zomaar de visa van tienduizenden mensen intrekken? Of de gehele bevolking van zeven overwegend islamitische landen niet toelaten tot de VS? Volgens een aantal Amerikaanse rechters niet, zij hebben Trumps ‘Muslim ban’ opgeschort. Prompt ging de president de strijd aan met de rechters en trekt daarmee de grondwettelijke scheiding der machten in twijfel. Hoog tijd voor een Trump-update met Eelco Bosch van Rosenthal.

Gert Blom, Fred Mustert, Mario Ridder en Saskia van Kampen
Zaterdag 11 februari begint in museum Boijmans van Beuningen de tentoonstelling ‘Gek van Surrealisme’, met beroemd werk van onder anderen Salvador Dalí, René Magritte en Max Ernst. Op 22 maart krijgt de tentoonstelling een culinaire toevoeging. Vier Rotterdamse sterrenkoks zullen tijdens ‘Surrealisme Proeven’ gerechten bereiden uit het kookboek van Dali. Hij maakte het 'Les dîners de Gala' in 1973, met 136 recepten. Hoe smaakt het surrealisme? Aan tafel chef-koks Gert Blom (Amarone), Fred Mustert (Fred) en Mario Ridder (Joelia). Ook in de studio: conservator Saskia van Kampen – Prein van het Boijmans.

Het Rosenberg Trio
Vanavond is op de Berlinale, het Internationaal Filmfestival Berlijn, de wereldpremière van de film ‘Django.’ Deze Franse dramafilm gaat over het leven van de jazzlegende Django Reinhardt. De gitarist wordt beschouwd als één van de pioniers van de Europese jazz. Hij ontwikkelde zijn eigen stijl: gypsy jazz. De muziek voor de film wordt verzorgd door Het Rosenberg Trio. Zij zijn vanavond bij ons te gast.

Muziek: Tsar B
Tsar B is het alias van de Belgische Justine Bourgeus. Ze was School Is Cool-violiste, maar wordt nu de nieuwe popkoningin van België genoemd. Samen met Oscar And The Wolf coverde ze Amy Winehouse – ‘Back To Black’, wat een hit werd met 2,5 miljoen streams op Spotify. In 2016 verscheen haar debuut EP. Vanavond speelt Tsar B haar nummer ‘Escalate’ bij ons in de studio!

Evi Hanssen
Evi is de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Eelco Bosch van Rosenthal, Evi Hanssen en Mario Ridder te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 9 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie