Uitzending
DWDD - 8-2-2017

8-2-2017

DWDD

795 x bekeken | 0 reacties
4
Sanne Blauw en Mathijs Bouman
De Zweedse hoogleraar en statisticus Hans Rosling is dinsdag op 68-jarige leeftijd overleden. De wetenschapper werd beroemd door statistieken op een toegankelijke en inspirerende manier te presenteren. Met humor en feiten wilde Rosling de onwetendheid in de wereld bestrijden. Zijn online filmpjes waren erg succesvol en werden miljoenen keren bekeken. Aan tafel twee bewonderaars van Rosling: econometrist Sanne Blauw, werkzaam bij De Correspondent en Mathijs Bouman.

Tineke Postma, Floris Kortie en Ziggi Recado
Aankomende zondag worden in Los Angeles de belangrijkste muziekprijzen ter wereld weer uitgereikt: de Grammy’s. Bij deze 59e editie van de Grammy Awards nemen Adele en Beyoncé het dit jaar in meerdere categorieën tegen elkaar op. Maar er zijn veel meer prijzen te vergeven: in totaal zijn er Grammy’s voor 84 verschillende categorieën. Van ‘Best Latin jazz album’ tot ‘Best metal performance’. Aan tafel: Tineke Postma, Floris Kortie en Ziggi Recado.

Muziek: Matt Winson
De Nederlands/Letse indie folk-band Matt Winson tekende begin 2016 een platencontract bij V2 Records, waarna ze het debuutalbum ‘Woodfalls’ opnamen in de legendarische Wisseloord Studios in Hilversum. ‘Woodfalls’ verschijnt aanstaande vrijdag 10 februari. Vanavond bij DWDD: Matt Winson!

Huisdichter Nico Dijkshoorn
Elke woensdag een gedicht van Nico Dijkshoorn. Bekijk al zijn gedichten op onze overzichtspagina.

Jan Mulder
Jan Mulder is de side-kick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Jan Mulder, Mathijs Bouman, Nico Dijkshoorn, Nico Dijkshoorn (dierenarts) en Tineke Postma te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 8 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie