Uitzending
DWDD - 6-2-2017

6-2-2017

DWDD

940 x bekeken | 1 reacties
6
Mart Smeets
Vannacht was het zover: in Houston werd de 51e editie van het grootste eendaagse sportevenement op aarde gehouden: De Super Bowl. Volgens The Washington Post de beste Super Bowl ooit. Meer dan 150 miljoen kijkers zagen hoe de New England Patriots de Atlanta Falcons versloegen. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de NFL was een verlenging nodig wegens gelijkspel. De legendarische quarterback van de Patriots, Tom Brady, evenaarde het record van Charles Haley, die tot zondag de enige speler was die de NFL-finale vijf keer won. Vorige week deden we een voorbeschouwing met Mart Smeets, vandaag uiteraard de nabeschouwing.

Dimitri Verhulst
Pieter Steinz schreef ‘Made in Europe’, een analyse van het culturele DNA van ons continent. Welke culturele iconen verbinden de Europese bevolking? De bestseller is de aanleiding voor een nieuw reisprogramma, gepresenteerd door Dimitri Verhulst. In een tijd waarin de Europese gedachte onder vuur ligt, reist hij kriskras door het Europa dat leeft in de boeken die we lezen, de films die we zien en de muziek waarnaar we luisteren.

Paul Verhoeven en Rob van Scheers
Opnieuw internationale waardering voor Paul Verhoevens speelfilm ‘Elle’: na twee Golden Globes (beste buitenlandse film, beste actrice), nu ‘Beste Europese Film’ bij de Spaanse Goyas en een Oscarnominatie voor hoofdrolspeelster Isabelle Huppert. Verhoeven zit aan tafel met Rob van Scheers, die hem al 25 jaar op de voet volgt. Zijn biografie ‘Paul Verhoeven. Een filmersleven’ werd uitgebreid met nieuwe hoofdstukken over het succes van Elle, nieuw fotomateriaal en een voorwoord van Martin Koolhoven.

Muziek: The Mysterons
The Mysterons is een vijfkoppige band die elkaar kennen van het Amsterdamse conservatorium. Ze hebben een voorliefde voor psychedelische 60’s en 70’s-muziek. Aanstaande vrijdag brengt de band hun debuutalbum ‘Meandering’ uit. Vanavond spelen ze bij DWDD hun single ‘Sold My Medicine’: The Mysterons!

Daphne Bunskoek
Vanavond is Daphne Bunskoek de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Daphne Bunskoek, Dimitri Verhulst, Mart Smeets en Paul Verhoeven te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 6 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie