Uitzending
DWDD - 14-2-2017

14-2-2017

DWDD

904 x bekeken | 0 reacties
6
Twan Huys
Michael Flynn is de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur. Of beter gezegd, was, want gisteren moest hij na drie weken bij Team Trump het veld ruimen. Hij zou chantabel zijn wegens het veelvuldige contact dat hij had met de Russische ambassadeur Sergej Kisljak over de hacks van de systemen bij de Democratische partij. Over de inhoud van de gesprekken zou hij naderhand hebben gelogen. Aan tafel: Twan Huys.

Freek de Jonge
Op 12 januari was Freek de Jonge te gast. Hij stelde dat de gaswinning in Groningen een regelrechte ramp is, vergelijkbaar met de watersnood van 1953. Maar de slachtoffers worden helemaal niet serieus genomen, financieel gewin gaat boven het lot van de bewoners. Freek besloot zich in te zetten voor de provincie waar hij geboren werd.

Sven Kramer
Een gouden toernooi in Zuid-Korea: schaatsploeg Lotto-Jumbo behaalde goud op alle individuele afstanden voor de mannen: Jan Smeekens (500 meter), Kjeld Nuis (1.000 en 1.500 meter) en natuurlijk Sven Kramer (5 en 10 kilometer). Voor Kramer de achtste wereldtitel op de 5 kilometer, op de 10 kilometer verbeterde hij zijn persoonlijke record. Hij finishte op 12.38,89, slechts 2,59 seconden boven het wereldrecord van Ted-Jan Bloemen. We blikken terug op de WK afstanden én blikken vooruit op de Olympische Spelen volgend jaar. Zal hij dan eindelijk de olympische 10 kilometer op zijn naam weten te zetten?

Muziek: Wende
De komende maanden tourt Wende met haar nieuwe voorstelling ‘Mens’ langs de Nederlandse theaters. ‘Op zoek naar het gevaar en het wonder van een mens te zijn.’ Wende benaderde hiervoor gerenommeerde auteurs als Dimitri Verhulst en Arnon Grunberg om samen met haar nieuwe verhalen en songs te schrijven. Zo is de tekst van ‘Vrij me’, dat zij vanavond bij ons laat horen, geschreven door Dimitri Verhulst.

Dolf Jansen
Dolf komt vanavond weer langsgerend en geeft zijn visie op de actualiteit.

Erben Wennemars
Erben is vanavond de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Dolf Jansen, Erben Wennemars, Freek de Jonge, Sven Kramer en Twan Huys te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 14 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie