Uitzending
DWDD - 16-2-2017

16-2-2017

DWDD

580 x bekeken | 0 reacties
7
Barbara Baarsma
Overtuigingen en emoties staan op gespannen voet met feiten en ratio. De kiezer stemt meer vanuit een gevoel dan vanuit het verstand, aldus professor Barbara Baarsma. De feiten komen in het gedrang wat gevolgen heeft voor onze democratie. Barbara Baarsma vertelt hier vanavond over in een DWDD-Talk.

Robbert Dijkgraaf
Na het aantreden van Trump is onder veel wetenschappers de bezorgdheid toegenomen over de plannen van de nieuwe president. Onlangs was daar het immigratieverbod, die naast discriminerend ook nadelig is voor de wetenschap. Veel uitvindingen zijn te danken aan immigranten: zo was Steve Jobs van Apple de zoon van een Syrische migrant. Daarnaast roept Trump dat de klimaatverandering niet bestaat en werd ook de term ‘Alternative facts’ geďntroduceerd. Hoe zorgwekkend is dit allemaal? Aan tafel: Robbert Dijkgraaf.

Adriana Gonzalez Hulshof
De tentoonstelling ‘TRUTH/LOVE’ van de Amerikaanse kunstenaar Jordan Wolfson is vanaf zaterdag te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam, met onder andere het kunstwerk ‘Female Figure’: een gehavende pin up-robot die dansend de bezoeker probeert te verleiden. In het eerste deel van de tentoonstelling ‘MANIC/LOVE’ was al een robot-pop te zien die aan kettingen rondgeslingerd werd. Aan tafel kunstspecialist en directeur van het Amsterdam Art Weekend: Adriana Gonzalez Hulshof.

Urban Myth
Voor de tweede keer in DWDD een live theatertrailer met vanavond de theatergroep Urban Myth, die van Christine Ottens bestseller ‘We hadden liefde, we hadden wapens’ een theaterstuk maakte.

Hanneke Groenteman
Hanneke is vanavond de sidekick van Matthijs.

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 16 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie