Uitzending
DWDD - 3-2-2017

3-2-2017

DWDD

1128 x bekeken | 0 reacties
7
She Decides: Lilianne Ploumen
Superploumen, zo werd ze afgelopen zondag door Arjen Lubach genoemd. Minister Lilianne Ploumen kwam onmiddellijk in actie nadat Trump vorige week een decreet tekende waardoor werd beslist om jaarlijks geen 535 miljoen euro meer aan hulporganisaties te geven die in veertig arme landen vrouwen helpen met onder anderen veilige abortus. Ploumen startte het internationale initiatief She Decides. Vanavond zit minister Lilianne Ploumen aan tafel.

Ed van der Elsken: Jasper Krabbé
Fotograaf en filmmaker Ed van der Elsken werd wereldberoemd met zijn straatfotografie in steden als Parijs, Amsterdam en Hong Kong. Hij hield van ‘echte’ mensen en wist dit vast te leggen met rake, rauwe en liefdevolle portretten van mensen op straat. Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert vandaag ‘De verliefde camera’, een langverwachte tentoonstelling van zijn werk. Groot fan en bewonderaar Jasper Krabbé zit vanavond aan tafel.

Theatervoorstelling 'Moro Lobi': Typhoon
Typhoon stond twee jaar lang in alle concertzalen, poppodia en festivals met zijn show ‘Lobi da Basi’. Daar is nu een vervolg op, maar in een totaal andere setting: de theatervoorstelling ‘Moro Lobi’. Terug naar de basis met persoonlijke verhalen en muziek, en dat allemaal in het teken van ‘meer liefde’. Aan tafel: Typhoon.

Muziek: Darlyn
Darlyn is een zeskoppige band met een sound die naar eigen zeggen ‘raw, rootsy & free’ klinkt. De zangeres van Darlyn is Diwa, die eerder mee deed aan onze 1966 muziekspecial met een cover van het nummer ‘These Boots Are Made For Walking’. Vorig jaar bracht Darlyn het debuut EP ‘Fallow Land’ uit en momenteel werken ze aan een tweede album. Vanavond speelt Darlyn de single ‘Stepping Stone’, die op Spotify viral ging, bij ons in de studio!

Comedy: De Partizanen
Vanavond weer een sketch van onze huiscomedians De Partizanen.

Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts
Marc-Marie is vanavond de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Jasper Krabbé, Lilianne Ploumen, Marc-Marie Huijbregts en Ed van der Elsken te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 3 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie