Uitzending
DWDD - 8-5-2014

8-5-2014

DWDD

1526 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van donderdag 8 mei: Jort Kelder, Jesse Klaver, Ntjam Rosie, Sef en Paul Rabbering. Muziek is er van Ellen ten Damme. Tafeldame is Leona Philippo.

Beursgang Alibaba: Jort Kelder
Groter dan eBay, Amazon en Facebook bij elkaar: de Chinese internetwinkel en nog veel meer ‘Alibaba’. Het bedrijf is begonnen in 1999 en is nu al goed voor twee procent van het gehele Bruto Nationaal Product van China, heeft 300 miljoen gebruikers, 25.000 werknemers en de geschatte verkoop voor 2014 is 420 miljard dollar. Nu gaat het bedrijf naar de Amerikaanse beurs, waarschijnlijk de grootste beursgang ooit. Move over Steve Jobs en Bill Gates, excentriekeling en Alibaba-baas Jack Ma gaat jullie plek innnemen. Aan tafel Jort Kelder.

Jesse Klaver
Jesse Klaver (GroenLinks) heeft een manifest in de NRC.NEXT geschreven, waarin hij de liefde verklaart aan Europa. Hij noemt het de 'Coming Out Day voor alle Europeanen van Nederland'. In het manifest roept hij Nederlanders op om de schoonheid van een verenigd Europa weer in te zien en wat meer de positieve kanten te benadrukken, in plaats van een eindeloze stroom aan kritiek. Jesse komt vanavond bij ons aan tafel uitleggen wáárom de Europese gedachte eigenlijk zo mooi is. Hij doet dat aan de hand van, jawel, Bassie & Adriaan's Europaserie uit 1992!

Ntjam Rosie, Sef en Paul Rabbering
Morgen verschijnt het nieuwe album ‘Xscape’ van Michael Jackson met acht nooit eerder uitgebrachte nummers. Topproducers als Rodney Jerkins ( Beyoncé, Whitney Houston) en Jerome ‘J-Roc’ Harmon (Justin Timberlake, Chris Brown) hebben meegewerkt aan ‘Xscape’. Ntjam Rosie, Sef en Paul Rabbering recenseren vanavond voor ons deze cd. Is het een herkenbare Michael Jackson-sound? Of klinkt het juist ook heel eigentijds?

Muziek: Ellen ten Damme
Op 9 mei tijdens een eenmalige concert in Het Concertgebouw in Amsterdam laat Ellen ten Damme de mooiste Duitse muziek uit de twintigste eeuw herleven. Klassiekers van Marlene Dietrich, Bertolt Brecht en Kurt Weill komen voorbij op deze bijzondere avond, waarbij Ellen wordt bijgestaan door 'The Magpie Orchestra'.

In deze uitzending van DWDD waren Ellen ten Damme, Jesse Klaver, Jort Kelder, Leona Philippo en Paul Rabbering te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 8 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie