Uitzending
DWDD - 7-5-2014

7-5-2014

DWDD

1862 x bekeken | 0 reacties
8
In de uitzending van woensdag 7 mei o.a.: Hans Beerekamp, Jean-Pierre Geelen en Henk van Gelder,Muziek is er van Jungle, Nico Dijkshoorn dicht, tafeldame is Halina Reijn.

Hans Beerekamp, Jean-Pierre Geelen en Henk van Gelder
Hans Beerekamp, Jean-Pierre Geelen en Henk van Gelder maken vanavond in De Wereld Draait Door de nominaties voor de Nipkowschijf 2014 bekend. De Zilveren Nipkowschijf is een televisieprijs die door televisierecensenten van dagbladen en tijdschriften wordt uitgereikt aan het volgens hen beste televisieprogramma van het afgelopen jaar. Deze prijs wordt sinds 1961 uitgereikt. De winnaar van 2013 was ‘Het nieuwe Rijksmuseum’. De uitreiking van de Zilveren Nipkowschijf 2014 vindt op 4 juni in Hilversum plaats.

Rik van de Westelaken, Nynke de Jong en Korneel Evers
Gisteravond vond de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival plaats, waarin The Common Linnets voor Nederland uitkwamen én zich hebben geplaatst voor de finales. Met meer dan 3 miljoen kijkers in Nederland, liep het ook op Twitter storm aan genadeloze Tweets, waarin niemand werd gespaard! Vanavond nemen we met drie scherpschutters Rik van de Westelaken, Nynke de Jong en Korneel Evers de avond van gisteren door, aan de hand van de meest hilarische Tweets!

Verborgen muzikaal genie: Cees Schrama
Je hoort hem dagelijks op de radio, maar toch ken je zijn naam waarschijnlijk niet.

Sessiemuzikant Cees Schrama (77), oftewel 'Casey' van Casey & The Pressure Group, heeft in de jaren '60 - '70 bij tal van Nederlandse artiesten gespeeld.

Zo speelde hij o.a. in Golden Earring, The Shoes, Shocking Blue en met Boudewijn de Groot. Soms speelde hij keyboard, andere keren blokfluit, Hammond orgel of een vibrafoon. Binnen de muziekwereld is hij dan ook een grote naam, maar bij het grote publiek is hij echter een verborgen muzikaal genie. Vanavond schuift hij aan tafel om te praten over zijn werk én zijn best-of album van Casey & The Pressure Group!

Muziek: Jungle
‘Jungle’ is een mysterieus Londens collectief rond het creatieve duo dat zich T en J noemt. Net als Daft Punk of SBTRKT vinden zij de identiteit van muzikanten ondergeschikt aan de muziek zelf, dus schuwen ze alle media-aandacht.

Hun muziek is een kruising tussen hiphop, electro, funk en soul. Veel analoge synths, met contrastrijke lage lead vocals versus kopstemmen. Zelf noemen ze Disclosure en, ook al mysterieus, de te veel te vroeg overleden Nederlander Child of Lov als grote inspiratoren. Dit jaar werden ze getekend door het Britse muzieklabel XL Recordings, waar ook Radiohead, Vampire Weekend en The XX zitten en moet hun debuutalbum verschijnen.

In deze uitzending van DWDD waren Rik van de Westelaken, Hans Beerekamp, Korneel Evers, Jean-Pierre Geelen, Nynke de Jong en Nico Dijkshoorn te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 7 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie