Uitzending
DWDD - 5-5-2014

5-5-2014

DWDD

1195 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van maandag 5 mei 2014 o.a.: Jan Terlouw, Marg˘t Ros en Maike Meijer, Herman Koch. Muziek is er van The Black Marble Selection, tafelheer is Filemon Wesselink.

Jan Terlouw
Oud-politicus en schrijver Jan Terlouw hield gisteravond tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk in Amsterdam de 4 mei-lezing. De schrijver, onder andere bekend van het boek 'Oorlogswinter', constateert in zijn voordracht dat broederschap meer onder druk staat dan vrijheid en gelijkheid.

Herman Koch
Een nieuw boek van Herman Koch! 'Geachte heer M.' is de titel en het verhaalt over de ooit gevierde schrijver M., die steeds meer in de vergetelheid raakt. Zijn grootste bestseller is alweer een tijdje geleden.

Ook Kochs eigen bestsellers zijn alweer een tijdje geleden. In 2009 kwam ┤Het Diner┤ uit. Een wereldwijd succes, verkocht aan 37 landen, van Rusland tot Amerika, van Bulgarije tot EthiopiŰ. In 2011 gevolgd door ┤Zomerhuis met Zwembad┤. Wordt dit nieuwe boek wederom zo'n succes?

Marg˘t Ros en Maike Meijer
Sinds 17 maart is het weer elke maandagavond genieten met de komische VPRO-serie Toren C. De serie, die in 2010 beloond werd met een Beeld en Geluid Award, is alweer aan het vijfde seizoen bezig. De actrices Marg˘t Ros en Maike Meijer kruipen in de huid van zo'n 40 verschillende typetjes die Toren C bevolken. Hoewel het inmiddels volop lente is, komt Toren C vanavond in de ÚÚn na laatste aflevering van dit succesvolle seizoen met een speciale kersteditie. Aan tafel: de dames van Toren C Marg˘t Ros en Maike Meijer.

Muziek: The Black Marble Selection
The Sixties zijn terug! Luister maar naar de jonge gasten van The Black Marble Selection uit Tilburg. Skatende vrienden die besluiten een bandje te beginnen, zwaar be´nvloed door jaren ĺ60 Rhythm & Blues, Garage en Beat. Ze speelden hun eerste live-show al na twee maanden en daar zat geen cover tussen. Nu timmert de band al twee jaar aan de weg, luister hieronder hoe goed de natuurtalenten nu zijn geworden.

In deze uitzending van DWDD waren Herman Koch, Jan Terlouw, Marg˘t Ros, Filemon Wesselink en Maike Meijer te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 5 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie