Uitzending
DWDD - 1-5-2014

1-5-2014

DWDD

1278 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van donderdag 1 mei: Jort Kelder, Frénk van der Linden en Prem Radhakishun, Asha Bhosle, Stef Biemans en Mart Smeets. Muziek is er van Rick Stotijn met het Matangi Kwartet, Evi Hanssen is tafeldame.

Asha Bhosle en Prem Radhakishun
Prem Radhakishun neemt vanavond de beroemde Bollywood zangeres Asha Bhosle mee! Deze zangeres heeft voor meer dan duizend Bollywood films de liedjes ingezongen. Asha Bhosle, ook wel bekend als de ‘Nightingale of Asia’, staat in het in het Guiness Book of Records als de meest opgenomen artiest ter de wereld. Aanstaand weekend geeft zij samen met het Metropole Orkest concerten: 3 mei in Carré en 4 mei in de Philipszaal in Den Haag.

Jort Kelder en Frénk van der Linden
Morgen komt de moordenaar van Pim Fortuyn na twaalf jaar vervroegd vrij. Gedetineerden komen in Nederland bij goed gedrag altijd na tweederde van hun straf uitgezeten te hebben vrij, dus Volkert van der Graaf ook. Er kwam veel protest, van nabestaanden, vanuit de samenleving, maar ook uit de politiek. Maar in een rechtsstaat geldt de wet nou eenmaal voor iedereen. Hoe nu verder? Krijgt Van der Graaf persoonsbescherming tegen geweld van rechts? En waar moet hij gaan wonen, geen stad of land zal hem willen hebben? We bespreken de vrijlating met Jort Kelder, Frénk van der Linden en Prem Radhakishun.

Stef Biemans
Stef Biemans is journalist. Voor de, met veel moeite veroverde liefde van zijn leven reist hij tien jaar geleden af naar Nicaragua. Hij trouwt en krijgt twee kinderen. Maar daar zit hij dan tussen de zwoele latin-lovers. Hoe doe je dat als nuchtere oer-Hollandse kaaskop? Zijn ervaringen vormen de basis voor de 5-delige tv-serie ‘Amor met een Snor’, een zoektocht naar de echte Latijns-Amerikaanse liefde. Jaloezie is bijvoorbeeld een broodnodig onderdeel van een relatie en (bij)geloof moet bloedserieus genomen worden. Aan tafel latin-macho uit de klei: Stef Biemans.

Mart Smeets
Hoewel in Nederland misschien niet bij het grote publiek bekend zijn Hensley Meulens, Andrelton Simmons, Xander Bogaerts en Kenley Jansen sterren in Amerika. Ze spelen honkbal in de MLB, de hoogste honkbalcompetitie in Amerika. Meulens is manager Oranje en hitting-coach bij de San Francisco Giants, Simmons is korte stop bij de Atlanta Braves, Bogaerts is korte stop voor de Boston Red Sox en Jansen is werper Los Angeles Dodgers. Mart Smeets maakte een portret van deze sporters.

Muziek: Rick Stotijn, Marijn van Prooijen & het Matangi Kwartet
Rick Stotijn (1982) is een Nederlands contrabassist die zijn eerste lessen op zijn achtste jaar volgde. Vanaf toen ging het hard. Hij studeerde cum laude aan het Conservatorium van Amsterdam af en won in 2013 de Nederlandse Muziekprijs, de hoogste onderscheiding die aan jonge musici wordt toegekend.

De jury daar omschreef hem als een 'veelzijdig musicus met een ontroerende muzikaliteit en overrompelende virtuositeit'. Hij speelt als solist met diverse orkesten, waaronder Amsterdam Sinfonietta en Swedish Radio Symphony Orchestra, en treedt ook vaak op in kamermuziekbezettingen. Vanavond speelt hij bij ons in de studio met het Matangi Kwartet en Marijn van Prooijen!

Tafeldame: Evi Hanssen
Een nieuwe tafeldame! De Vlaamse presentatrice en zangeres Evi Hanssen (1978) studeerde als zangeres in de jazzmuziek aan het conservatorium. Nadat zij in 2001 begon te werken als VJ bij TMF Vlaanderen presenteerde zij ook een aantal grote festivals waar Evi artiesten als Lenny Kravitz en Justin Timberlake interviewde. Verder presenteerde ze verschillende programma’s zoals De Farm en 71° Noord. Van 2006 tot en met 2013 presenteerde zij het televisieprogramma Expeditie Robinson.

In deze uitzending van DWDD waren Evi Hanssen, Frénk van der Linden, Jort Kelder, Mart Smeets, Prem Radhakishun en Stef Biemans te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 1 mei door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie