Uitzending
DWDD - 5-12-2013

5-12-2013

DWDD

1566 x bekeken | 0 reacties
8
In deze uitzending onder meer: Martin Šimek en Guilty Pleasures met Tim Knol en Qeaux Qeaux Joans. Muziek is er van Black Bottle Riot, tafeldame is Dieuwertje Blok.

Martin Visser, Sywert van Lienden en Felix Rottenberg
Spannend! Volgende week kiest de parlementaire pers de politicus van het jaar. In voorgaande jaren waren Wilders, Bos, Pechtold, Rutte en Samsom de winnaar. Wordt het dit jaar weer een grote bekende of is er een onbekend talent opgestaan? Wij vragen Martin Visser, Sywert van Lienden en Felix Rottenberg om hun politicus van het jaar.

Martin Šimek
Naast columnist, radio- en tv-presentator is Martin Šimek ook cartoonist. Onder het pseudoniem AnoNe (JaNee in het Tsjechisch) maakt hij al sinds 1978 cartoons, eerst voor NRC Handelsblad, later ook voor Het Parool, de Volkskrant, Propria Cures en De Groene Amsterdammer. Ter gelegenheid van zijn vijfenzestigste verjaardag verschijnt ‘Waarom ga je niet aan de drank’, een karakterschets van ‘de Nederlander’. Hoe bekijkt de Tsjech Šimek na 35 jaar ons volkje in stripvorm?

Tim Knol en Qeaux Qeaux Joans
Muzikale ‘Guilty Pleasures’: wie kent ze niet. Van die liedjes uit je middelbareschooltijd die je nu stiekem luidkeels meezingt in de auto of zoetsappige crooners die je heimelijk onder de douche meeblčrt. Ook muzikanten hebben zo hun heimelijke, onverwachte en misschien wel pijnlijke muzikale genoegens, die wij dan weer graag met ze bespreken. Vanavond doen we dat met Tim Knol en Qeaux Qeaux Joans.

Muziek: Black Bottle Riot
Voor hun tweede album zonderde het bebaarde viertal van Black Bottle Riot zich af van de buitenwereld in een landhuis op één van de kliffen aan de Normandische kust. Het resultaat is een album met de toepasselijke titel 'Soul In Exile' voor de liefhebber van stevige bluesy rock.

In deze uitzending van DWDD waren Felix Rottenberg, Martin Simek, Sywert van Lienden en Tim Knol te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 5 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie