Uitzending
DWDD - 3-12-2013

3-12-2013

DWDD

1772 x bekeken | 0 reacties
8
Freek Vonk, 'Portret van een minister-president', 'Sound of 2014'. Muziek is er van Daryll-Ann, tafelheer is Prem Radhakishun.

Freek Vonk
Onder leiding van bioloog Freek Vonk ontrafelde een internationaal onderzoeksteam het DNA van de koningscobra. Daarmee wordt er weer een stukje van het geheim van slangengif opgelost. Freek komt zelf uitleggen wat er nog meer zo razend interessant en spannend is aan dit onderzoek en de resultaten.

Thomas Blom en Misha Wessel
Nederlanders willen nog wel eens de neiging hebben lacherig te doen over de Haagse politiek. Onterecht vinden Thomas Blom en Misha Wessel. Ze hopen hier dan ook verandering in te brengen met het portret dat ze maakten voor ‘Andere Tijden’ over Ruud Lubbers, de langstzittende naoorlogse premier die Nederland ooit gehad heeft. Ook is het een aanzet voor wat ze hopen dat een Nederlandse traditie zal worden die in landen als Engeland en de VS reeds diepgeworteld is: uitgebreide, diepgravende documentaires over prominente politieke figuren. Vanavond aan tafel vertellen Blom en Wessel over 'Het geheim van Lubbers' en wat we nog meer kunnen verwachten.

Paul Rabbering, Timur Perlin, Annemieke Schollaardt en Giel Beelen
Elk jaar doet de BBC een voorspelling: welke vijftien muzikale acts zullen het aanstaande jaar doorbreken? Van de vijftien worden de drie grootste kanshebbers gekozen. Eerdere winnaars waren klinkende namen als 50 Cent, Adele en Keane, maar ook ‘onbekenden‘ als The Bravery en Little Boots.

Wij vragen vandaag aan vier 3FM DJ’s welke bands, zangers, zangeressen, rappers of producers zij groots zien doorbreken in 2014: Paul Rabbering, Timur Perlin, Annemieke Schollaardt en Giel Beelen.

Muziek: Daryll-Ann
Na bijna 10 jaar radiostilte, kondigde Daryll-Ann een reünietour aan. Tevens verscheen vorige week de box Daryll-Ann Again met het verzameld werk van de Nederlandse band.

In deze uitzending van DWDD waren Paul Rabbering, Prem Radhakishun, Timur Perlin, Annemieke Schollaardt, Freek Vonk en Giel Beelen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 3 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie