Uitzending
DWDD - 10-12-2013

10-12-2013

DWDD

1580 x bekeken | 0 reacties
7
In deze korte uitzending: Twan Huys, Ard Schenk en Kees Verkerk, Guilty Pleasures met Jacco Gardner en Niels Geusebroek. Tafelheer is Giel Beelen.

Herdenking Mandela: Twan Huys
'Over de doden niets dan goeds', zo luidt het gezegde. Maar wat zeg je over een icoon als Nelson Mandela, waarover al zoveel gezegd werd. Vandaag werd 'Madiba' groots herdacht in een stadion in Johannesburg, waar het dringen geblazen was voor (oud) bewindslieden en beroemdheden van over de hele wereld. Door wie en hoe werd er gespeecht? Wie was er wel, en misschien nog wel interessanter, wie niet? We bespreken het met Twan Huys.

Ard Schenk en Kees Verkerk
De prijs der prijzen, het summum van eer voor iedere sporter: het behalen van een olympische medaille. Naar aanleiding van de naderende Winterspelen in Sotsji en het verschijnen van het boek ‘43 Opmerkelijke Verhalen Van Alle Nederlandse Olympische Medaillewinnaars Op De Winterspelen' bespreken we vanavond met Ard Schenk en Kees Verkerk de betekenis van het eremetaal. Hoe herinneren zij zich het ‘moment suprême’ waarop ze de medaille in ontvangst mochten nemen en is hij nu, jaren later, in zijn fysieke hoedanigheid net zo waardevol als de herinneringen van toen?

'Guilty Pleasures': Jacco Gardner en Niels Geusebroek
Muzikale ‘Guilty Pleasures’: wie kent ze niet. Van die liedjes uit je middelbareschooltijd die je nu stiekem luidkeels meezingt in de auto of zoetsappige crooners die je heimelijk onder de douche meeblèrt. Ook muzikanten hebben zo hun heimelijke, onverwachte en misschien wel pijnlijke muzikale genoegens, die wij dan weer graag met ze bespreken. Vanavond een nieuwe editie met Jacco Gardner en Niels Geusebroek.

In deze uitzending van DWDD waren Ard Schenk, Giel Beelen, Kees Verkerk en Twan Huys te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 10 december door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie