Uitzending
DWDD - 28-11-2013

28-11-2013

DWDD

1643 x bekeken | 0 reacties
8
In deze uitzending: Time Magazine 'Person of the Year', Robbert Dijkgraaf en Guilty Pleasures. Muziek is er van KOFFIE, tafelheer is Wilfred de Bruijn.

Time Magazine Person of the Year
Het gezaghebbende Time Magazine kiest ieder jaar hun ‘Person of the Year’

Alhoewel het niet letterlijk om een persoon hoeft te gaan. Ook een idee, machine of fenomeen maakt kans op de titel. Zo werd in 2011 ‘De Demonstrant’ gekozen, in 2010 Mark Zuckerberg en in 2006 ‘jij’.

Dit jaar mogen ook wij voor het eerst onze mening laten horen. Hoewel die mening niet bindend zal zijn. De tussenstand: 1. Miley Cyrus, 2. Edward Snowden.

Wij vragen vier columnisten naar hun ‘Person of the Year’: Max Pam (Volkskrant), Roos Schlikker, (Parool), Arjen van Veelen (NRC Handelsblad) en Vincent Bijlo (AD)

Robbert Dijkgraaf over Einstein
Vrijdag wordt het derde college van professor Robbert Dijkgraaf voor DWDD University uitgezonden. Het gaat in zijn geheel over het beroemdste genie aller tijden: Albert Einstein.

Einstein is een icoon van onze tijd. Hij bedenkt de relativiteitstheorieën en E=MC2. Zijn naam alleen al is een metafoor voor grote intelligentie. Robbert Dijkgraaf laat zien dat Einstein niet alleen intelligent is, maar ook een grootheid als het gaat om verbeelding en creativiteit.

Qua opzet vergelijkbaar met zijn vorige colleges (De Oerknal en Het Allerkleinste) neemt Dijkgraaf ons aan de hand van historische beelden, spectaculaire animaties, en een ‘maquette van ruimte en tijd’ mee op een reis door het leven en de gedachtewereld van Einstein.

In deze uitzending van DWDD waren Vincent Bijlo, Robbert Dijkgraaf en Miley Cyrus te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 28 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie