Uitzending
DWDD - 4-11-2013

4-11-2013

DWDD

994 x bekeken | 0 reacties
7
In deze uitzending onder meer: Lavinia Meijer en Joop van den Ende. Muziek is er van Headphone, tafelheer is Giel Beelen.

Joop van den Ende
TV-pionier Leen Timp is op 92-jarige leeftijd overleden. Hij is onlosmakelijk verbonden aan de Nederlandse TV-historie. Timp was één van de eerste drie (!) cameramannen die in ons land de allereerste programma’s op de buis brachten. Hij werd regisseur bij de AVRO en later bij de VARA en liep in Hilversum een jonge omroepster tegen het lijf met wie hij trouwde: Mies Bouwman.

Een ideaal tv-huwelijk, zij vóór, hij achter de camera. Grootse triomfen volgden: de legendarische inzamelingsactie ‘Het Dorp’, ‘Zo is het toevallig ook nog ’s een keer’, ‘Mies en scene’ en ‘Eén van de Acht’.

Hij had altijd een kritische blik en had educatie hoog in vaandel. Zo was hij ook één van de oprichters van de Educatieve Televisie Academie, beter bekend als Teleac. Met Joop van den Ende bespreken wij het leven en de erfenis van de eerste winnaar van de Nipkowschijf, Leen Timp.

Lavinia Meijer
Wereldberoemd werd hij met zijn muzikale bijdrage aan film hits als ‘Intouchables’ en ‘Black Swan’: Ludovico Einaudi. Desondanks had harpiste Lavinia Meijer een jaar geleden nog nooit van hem gehoord. Het enige dat haar opviel was dat er op Itunes steeds één album van ene Einaudi concurreerde met haar eigen CD met daarop bewerkingen van een andere grote filmmusicus: Philip Glass. Haar nieuwsgierigheid was gewekt en nu, een jaar, een ontmoeting en een nieuw album later, zit ze bij ons aan tafel om te vertellen over haar CD ‘Einaudi by Lavinia: Passaggio’.

In deze uitzending van DWDD waren Joop van den Ende, Lavinia Meijer en Giel Beelen te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 4 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie