Uitzending
DWDD - 7-11-2013

7-11-2013

DWDD

1624 x bekeken | 0 reacties
7
In deze onder meer: Bert Hana, Leo Blokhuis. Muziek is er van 3JS, tafelheer is Adriaan van Dis.

Bert Hana –
In 1963 verscheen de documentaire Alleman van Bert Haanstra. Deze film, mede geschrevenen door Simon Carmiggelt, laat Nederlanders zien in hun dagelijks bestaan. Nu, vijftig jaar later, heeft theatermaker en acteur Bert Hana een live documentaire gemaakt getiteld #Alleman. Deze ode aan Alleman uit 1963, is samengesteld met beelden uit Google streetview en beleeft zijn première op 24 november op het IDFA.

Leo Blokhuis
Sinds de term ‘disco’ voor het eerst gebezigd werd door Vince Aletti in het blad ‘Rolling Stone’ in 1973, beleefde het muziekgenre haar hoogtijdagen midden en vooral eind jaren ’70 en kende daarna vele revivals. We kunnen allemaal nog wel n aardig deuntje mee neuriën met hits van de Bee Gees en Donna Summer.

Nu, 40 jaar later, weerklinkt er een niet mis te verstane disco vibe in het eerder dit jaar uitgebrachte ‘Let’s Get Lucky’ van Daft Punk. Niet gek dus dat de vraag of disco terug of gewoon nooit is weggeweest zich opdrong aan Leo Blokhuis. Hij komt bij ons vertellen over DISCO, zijn documentairereis langs 40 jaar disco, een zoektocht naar de oorsprong, het geheim en de ongekende invloed van het muziekgenre dat zoveel meer is dan alleen dat.

Muziek: 3JS -
Een nieuwe plaat ‘Dichter Bij De Horizon’ én een nieuwe J: Jan de Witte heeft zijn vader Jaap de Witte vervangen.

In deze uitzending van DWDD was Leo Blokhuis te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 7 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie