Uitzending
DWDD - 6-11-2013

6-11-2013

DWDD

1197 x bekeken | 1 reacties
7
In deze korte uitzending onder meer: Joost Zwagerman, Guilty Pleasures met Alex Roeka en Karsu Dönmez. Tafeldame is Sylvana Simons.

Peter R. de Vries
De geruchtmakende moordzaak rond Marianne Vaatstra lijkt geen eind te kennen. Het meisje werd 14 jaar geleden verkracht en vermoord. Jasper S. is daarvoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. S. heeft een bekentenis afgelegd, de rechter vond het bewijs overtuigend.

Een groep complotdenkers, onder aanvoering van publicist Wim Dankbaar uit Overveen, legt zich echter niet neer bij die veroordeling. Ondanks emotionele oproepen van de familie om de zaak te laten rusten. De complotdenkers geloven dat de overheid probeert te verdoezelen dat asielzoekers de moord hebben gepleegd.

Nu wil Dankbaar het oude dagboek van de moeder van Marianne, Maaike Vaatstra, publiceren, tegen haar wil in. Hij kreeg het via een vriendin van Maaike in handen. Hij acht de zoektocht naar de waarheid belangrijker dan de wens van de nabestaanden. Aan tafel Peter R. de Vries, die de moordzaak uitgebreid heeft behandeld.

Joost Zwagerman
Bijna 50 is hij, bijna een halve eeuw. Een memorabel en uitgelezen moment om een bloemlezing samen te stellen uit zijn non-fictie werk, een indrukwekkende collectie van essays en artikelen over het land van de onbegrensde mogelijkheden, Amerika.

De boeken, de films, de kunst, de muziek: op zijn 15e boden ‘all things American’ hem een imaginaire vlucht uit het grijze en platte polderlandschap. Nu, bijna 35 jaar later, is het resultaat een ruim 1200 pagina’s tellende ‘omzwerving door de Amerikaanse cultuur’. Normaal gesproken zit hij bij ons om college te geven over het werk van anderen, maar vanavond praten we met hem over zijn magnus opus ‘Americana’: Joost Zwagerman.

'Guilty Pleasures': Alex Roeka en Karsu
Muzikale ‘Guilty Pleasures’: wie kent ze niet. Van die liedjes uit je middelbareschooltijd die je nu stiekem luidkeels meezingt in de auto of zoetsappige crooners die je heimelijk onder de douche meeblèrt. Ook muzikanten hebben zo hun heimelijke, onverwachte en misschien wel pijnlijke muzikale genoegens, die wij dan weer graag met ze bespreken. Vanavond doen we dat met Alex Roeka en Karsu.

In deze uitzending van DWDD waren Alex Roeka, Joost Zwagerman en Peter R. de Vries te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 6 november door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie