Uitzending
DWDD - 29-10-2013

29-10-2013

DWDD

1095 x bekeken | 0 reacties
8
In deze uitzending onder meer: Peter R. de Vries, Boek van de Maand. Muziek is er van Meindert Talma, tafeldame is Rosanne Hertzberger.

Martin Visser en Jeroen Smit
Vandaag schikt de Rabobank in de Liborzaak voor 774 miljoen euro vanwege fraude met belangrijke rentetarieven. Met onmiddelijke ingang vertrekt bestuursvoorzitter Piet Moerland. We bespreken de fraude, de boete, het vertrek en de imagoschade met Martin Visser en Jeroen Smit.

Boek van de maand oktober
Oktober loopt alweer ten einde en dat betekent dat we weer het Boek van de Maand kiezen. Gerda Aukes, Monique Burger, Wim Krings en Ronnie Terpstra presenteren hun favoriete boek in de uitzending en kiezen gezamenlijk ťťn ultiem ĎBoek van de Maandí.

Peter R. de Vries
De moord op de 35ste president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy, is al jaren aanleiding tot complottheorieŽn. Het drama van de publieke aanslag, de o zo charmante 'commander-in-chief' en zijn mateloos populaire vrouw, de zonderlinge verdachte die nog voor hij Łberhaupt een officiŽle verklaring kon afleggen ůůk de mond gesnoerd werd met een kogel. Het zijn allemaal smakelijke ingrediŽnten om het vermoeden te doen rijzen dat er meer speelde dan dat de officiŽle onderzoekscommissie concludeerde in hun rapport in 1964. Komt, nu bijna 50 jaar na dato, de oplossing van het mysterie dichterbij met het verschijnen van het boek 'Anatomie Van Een Aanslag'? Met een reconstructie van het onderzoek naar de aanslag op Kennedy doet auteur Philip Shenon een serieuze duit in het zakje van theorieŽn over waarom de moord nooit echt werd opgelost. Hoe dicht komt hij bij de waarheid? We vragen het Peter R. de Vries.

Meindert Talma
Muziek is er vanavond van het creatieve genie Meindert Talma, bekend van de band 'Meindert Talma & The Negroes. Maar Talma schrijft ook romans, gedichten theaterstukken of in het Engels voor zijn side-project Tamango.

Nu is er een nieuwe CD, opnieuw in combinatie met een roman: 'Kelderkoorts'. Hij treedt op, samen met Anne Soldaat, Reyer Zwart en Jeroen Kleijn.

Tafeldame: Rosanne Hertzberger
Rosanne Hertzberger (1985) doet promotie-onderzoek aan de UvA in de moleculaire microbiologie. Daarnaast schrijft zij columns voor NRC Handelsblad.

In deze uitzending van DWDD waren Jeroen Smit en Peter R. de Vries te gast. Door Anne Soldaat werd er opgetreden in deze uitzending van DWDD. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 29 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie