Uitzending
DWDD - 31-10-2013

31-10-2013

DWDD

999 x bekeken | 0 reacties
5
In deze uitzending onder meer: Frank Westerman, Youp van 't Hek. Muziek is er van Tania Kross en Ruben Hein, tafelheer is Filemon Wesselink.

Frank Westerman
Dat stille meren diepe gronden hebben bewijst het mysterie dat Frank Westerman op verschillende niveaus ontrafelt in het boek ‘Stikvallei’. In augustus 1986, in een vallei grenzend aan het Nyosmeer in Noordwest-Kameroen, stortten mannen, vrouwen en kinderen, maar ook alle dieren, stante pede ter aarde, zonder één enkel spoor van schade. Planten en huizen staan er onaangeroerd bij, geen enkele hint wat de oorzaak van de massale sterfte zou kunnen zijn.

Ondanks de dood en het verderf vormt dit uiteraard een vruchtbare bodem voor het ontstaan van de wildste verhalen over wat er die fatale augustus gebeurde. In zijn boek ontleedt Westerman de verschillende facetten van dit mysterie. Bij ons aan tafel legt hij uit hoe verhalen hun eigen leven kunnen gaan leiden en verschillende versies van waarheid kunnen creëren.

Youp van 't Hek voor de 200e keer in Carré
Youp van ’t Hek staat dit najaar voor de 200e keer in Carré. Met zijn nieuwe voorstelling ‘Wigwam’ staat hij de hele maand november in het koninklijke theater aan de Amstel.

De voorstelling is ontstaan toen hij zijn vijftig jaar oude wigwam vond op zolder. Voor de kleine Youp was de tent een plekje om zich terug te trekken in zijn eigen wereld en de grote Youp zit daar eigenlijk nog steeds. Vanuit zijn wigwam kijkt hij de wereld in en beschouwt deze. In columns en theatervoorstellingen, altijd met humor. Veel humor. Aan tafel: Youp van ’t Hek.

Muziek: Tania Kross
Met het nieuwe album 'Krossover' vers van de pers hadden we geen betere reden bedenken om haar bij ons in de studio te verwelkomen: Tania Kross! En niemand minder dan Ruben Hein begeleidt haar op piano.

In deze uitzending van DWDD waren Frank Westerman, Tania Kross en Youp van 't Hek te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 31 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie