Uitzending
DWDD - 4-2-2014

4-2-2014

DWDD

1974 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van dinsdag 4 februari 2014 o.a.: Tim Knol, Iris Hond, Kris Berry en Wim Pijbes. Muziek is van José González. Tafelheer is Prem Radhakishun.

Barry Koren en Hendrik Lenstra
Het Amerikaanse Clay Mathematics Institute loofde in 2007 één miljoen dollar per oplossing uit voor zeven wiskundige problemen, de zogenoemde Millenniumproblemen. De Kazachstaanse wiskundige Muktharbay Otelbayev claimt nu de oplossing gevonden te hebben voor één van die problemen: de Navier-Stokes-vergelijking, die, heel kort door de bocht, de bewegingen van gassen en vloeistoffen beschrijft. De wiskundewereld is aan het vertalen geslagen om te kijken of de prof uit Kazachstan geen onzin uitkraamt. Wat is eigenlijk het belang van de vinding? Aan tafel professor Lenstra en professor Koren.

'The Monuments Men': Wim Pijbes
Volgende week gaat de film ‘The Monuments Men’ in premičre. In deze film, met George Clooney in de hoofdrol, moeten speciale teams, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, gestolen kunst opsporen en veilig stellen. De film is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Wim Pijbes schuift aan om te vertellen over kunst die tijdens WOII is geroofd.

Tim Knol, Iris Hond en Kris Berry
Maar liefst vier miljoen nummers op Spotify zijn nog nooit beluisterd, niet eens één keer. Er bestaat dus een grote kans dat onontdekte muzikale pareltjes verscholen liggen in deze muzikale miljoenen-collectie. Om deze nummers en bijbehorende artiesten van de vergetelheid te redden, is de nieuwe website 'Forgotify' gelanceerd, die enkel deze onbeluisterde liedjes streamt.

Vanavond laten Tim Knol, Kris Berry en Iris Hond hun favoriete (bijna) vergeten liedje horen en bespreken ze aan tafel waarom deze absoluut nooit in Forgotify terecht horen te komen!

José González
De Zweedse singer-songwiter José González (1978) debuteerde in 2004 met het album ‘Veneer’. Een jaar later werd hij bekend doordat zijn versie van Heartbeats (The Knife) werd gebruikt onder een reclame van Sony waarbij duizenden ballen door de straten van San Francisco stuiterden. José schreef drie nummers voor de soundtrack van ‘The Secret Life Of Walter Mitty’. Deze film met Ben Stiller was eind 2013 in de bioscoop te zien. Vanavond treedt José op samen met een ensemble van de philharmonie zuidnederland.

In deze uitzending van DWDD waren Kris Berry, Tim Knol, Wim Pijbes en Hendrik Lenstra te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 4 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie