Uitzending
DWDD - 6-2-2014

6-2-2014

DWDD

1965 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van donderdag 6 februari 2014: Paul Verhoeven en Rob van Scheers, Jochem Uytdehaage, Erik Dijkstra en vanuit Sotsji Henry Schut en Erben Wennemars. Muziek van Chef'Special. Tafelheer is Wilfred de Bruijn

De Nederlandse Opera en Het Nationale Ballet
De Nederlandse Opera en Het Nationale Ballet fuseren op 17 februari onder de nieuwe naam: Nationale Opera & Ballet. Vanavond in DWDD een bijzondere aftrap van dit nieuwe topinstituut voor opera en ballet. Speciaal voor ons maakte componist Bob Zimmerman een vocaal arrangement van de leader, dat live wordt uitgevoerd door het Koor van De Nederlandse Opera. Ted Brandsen, artistiek directeur van Het Nationale Ballet, creëerde hierop een choreografie voor zes dansers van het ballet. Tijdens dit optreden wordt ook het nieuwe logo van Nationale Opera & Ballet voor het eerst aan het publiek getoond.

Frénk van der Linden en Prem Radhakishun
Minister Plasterk ligt zwaar onder vuur. De centrale vraag is waarom hij de Kamer verkeerd heeft geïnformeerd over telefoontaps. Via überklokkeluider Edward Snowden werd bekend dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA 1,8 miljoen telefoongesprekken in Nederland had afgeluisterd. De NSA ontkende en nu blijkt dat niet zij, maar de Nederlandse diensten AIVD en MIVD de informatie hebben verzameld en hebben gedeeld met de Amerikanen. In een uitzending van Nieuwsuur beweerde Plasterk stellig van niets te weten. Wist de minister van Binnenlandse Zaken echt van niks (kwalijk), of heeft hij gelogen (nog kwalijker). De Kamer debatteert dinsdag, mag Plasterk aanblijven of zal hij moeten aftreden? Aan tafel onder meer Frénk van der Linden en Prem Radhakishun.

Jochem Uytdehaage. Erik Dijkstra, Henry Schut en Erben Wennemars
Sotsji is begonnen! Vandaag de eerste olympische kwalificatiewedstrijden, onder meer met onze eigen snowboardster Cheryl Maas. Morgen de officiële opening en ook dit jaar zullen er weer sportieve paradijsvogels van de partij zijn. Herinnert u zich Eddy the Eagle nog? We bespreken soortgelijke olympische sporters en de dag van vandaag met Jochem Uytdehaage en Erik Dijkstra en live vanuit Sotsji Henry Schut en Erben Wennemars

Paul Verhoeven en Rob van Scheers
Het boek ‘Meer Verhoeven’ van regisseur Paul Verhoeven en zijn biograaf Rob van Scheers ligt sinds vandaag in de winkel. ‘Meer Verhoeven’ is gebaseerd op de artikelen van Paul Verhoeven en Rob van Scheers in de Volkskrant. Paul Verhoeven analyseert, geeft commentaar en haalt persoonlijke herinneringen op aan filmklassiekers als ‘Apocalypse Now’, ‘Blade Runner’ en ‘King Kong’. Vanavond zijn Paul Verhoeven en Rob van Scheers bij ons te gast.

Muziek: Chef'Special
De mannen van Chef'Special zijn eindelijk weer terug in hun vroegere thuis!

In 2011-2012 waren ze tenslotte de huisband van DWDD. Hun eerste albums waren een groot succes en ze speelden door heel Nederland en Europa.

In deze uitzending van DWDD waren Erik Dijkstra, Jochem Uytdehaage, Erben Wennemars, Frénk van der Linden, Henry Schut, Paul Verhoeven en Prem Radhakishun te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 6 februari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie