Uitzending
DWDD - 1-4-2015

1-4-2015

DWDD

1938 x bekeken | 0 reacties
7
Jort Kelder, Jesse Klaver en Martin Visser
Nadat er ophef was ontstaan, zag de directie van ABN Amro af van de voorgenomen salarisverhoging. Gisteravond bleek dat minister van Dijsselbloem (Financiën) niets heeft gedaan om deze salarisverhoging tegen te houden. Wel heeft hij de bank herhaaldelijk gewaarschuwd. Waarom heeft minister Dijsselbloem deze loonsverhoging voor de top van ‘zijn’ ABN Amro niet meteen gestopt? Aan tafel: Jort Kelder, Jesse Klaver en Martin Visser.

Top 5 ergernissen Jan Mulder
Jan Mulder geeft zijn maandelijkse 'Top 5 ergernissen'. Elke maand verzamelt Mulder die zaken die hem in de media opvielen en die hem - op zijn zachtst gezegd - irriteerden.

Solomonica de Winter
Naast Anne Frank waren er tijdens de Tweede Wereldoorlog talloze meisjes die een dagboek bijhielden. In een wereld die snel veranderde vertrouwden Joodse meisjes, niet-Joodse meisjes, en ook meisjes uit NBS-gezinnen hun angsten en gevoelens toe aan het papier. In het boek ‘Meisjes in de Oorlog’ zijn dagboekfragmenten uit die donkere periode bij elkaar gebracht. Vanavond aan tafel zes meisjes, waaronder schrijfster Solomonica de Winter, die in dezelfde periode van hun leven zitten als de schrijfsters van de dagboeken.

Muziek: The Mysterons
De vijf leden van de band The Mysterons kennen elkaar van het Amsterdamse conservatorium. Ze hebben een voorliefde voor psychedelische 60’s en 70’s-muziek en omschrijven hun eigen geluid als ‘Psych, groove-‘n-garage’. Op 2 april 2015 verschijnt hun debuut-EP. Vanavond laten ze hun donkere dromerige sound bij ons in de studio horen!

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 1 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie