Uitzending
DWDD - 31-1-2017

31-1-2017

DWDD

1285 x bekeken | 0 reacties
6
Lodewijk Asscher
In de roman The Plot Against America (2004) beschrijft Philip Roth een alternatieve geschiedenis van de VS. In het boek wint niet Franklin Delano Roosevelt de verkiezingen in 1940, maar Charles Lindbergh. Vervolgens viert antisemitisme hoogtij.

Lodewijk Asscher hield gisteren dit literaire meesterwerk omhoog op Facebook. Is het voor Asscher een waarschuwing voor hetgeen ons te wachten staat in de VS?

Tim Hofman
Jongeren en politiek, altijd een lastige combinatie. Ze zijn voor de politici moeilijk te bereiken en nauwelijks te porren voor een stembusgang. In maart moeten ruim 850.000 jongeren voor het eerst hun stem uitbrengen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Hoog tijd voor actie vond Tim Hofman. Hij stuurde een tweet de wereld in en binnen korte tijd meldden zich hulpvaardige vrijwilligers, bedrijven en BN’ers. Het begin van een beweging. Tim is te gast met mede-initiatiefnemers Zakaria Taouss, Gosse Bouma, Niels Kalkman, Rutger de Quay en Lisa Konings.

Manda Heddema, Brecht Russchen, Lenneke de Ruijter en Arno Koek
Dinsdag weer ‘Boek van de Maand’! Ons Boekenpanel, bestaande uit Manda Heddema, Brecht Russchen, Lenneke de Ruijter en Arno Koek, kiest het eigen favoriete boek in de uitzending en presenteert gezamenlijk één ultiem ‘Boek van de Maand’.

Muziek: MICH
MICH (spreek uit ‘mig’) bestaat nog maar kort, maar is nu al getekend door het Excelsior-label. Een samenwerking tussen muzikanten die je niet direct zou verwachten: Bastiaan Bosma (Aux Raus), Piet Parra (bekend van zijn tekeningen en de band Le Le), Mick Johan (Firestone), Sofie Winterson en Rimer London (Le Le). Het begon als een geinig studioproject toen Parra begon met gitaarspelen. Nu ligt er een album in de winkel, met een sound die doet denken aan shoegaze en krautrock. Vanavond spelen ze ‘Tumbled’.

Nynke de Jong
Vanavond is Nynke de side-kick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD waren Lodewijk Asscher, Nynke de Jong en Tim Hofman te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 31 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!