Uitzending
DWDD - 27-1-2017

27-1-2017

DWDD

1193 x bekeken | 0 reacties
6
Elke laatste vrijdag van de maand blikken we terug op de mediagebeurtenissen van die maand. We bespreken de meest opvallende momenten op tv en de tafelgasten dragen elk een fragment aan dat hén is opgevallen. De TV Draait Door is een best-of compilatie.

Gasten:

- Bénédicte Ficq gaat in op de acht uur lange documentaireserie ‘O.J.: Made in America’. Daarin wordt het proces tegen O.J. Simpson minutieus gereconstrueerd, met grote aandacht voor de achterliggende raciale context. Uit de serie blijkt dat de grote tegenstellingen tussen blank en zwart in de Amerikaanse maatschappij een eerlijke rechtsgang belemmeren.

- Donald Trump is pas een week president, maar de media krijgen geen seconde tijd om aan hem te wennen. Na het nepnieuws (Sean Spicer) en de ‘alternatieve feiten’ (Kellyanne Conway) deed Steve Bannon er gisteren nog een schepje bovenop met zijn uitspraak “De media zijn vernederd en moeten hun mond houden’. Wat het Witte Huis betreft is het jachtseizoen geopend. We bespreken de relatie tussen Trump en de media met Eelco Bosch van Rosenthal.

- Jules Deelder zat eergisteren bij Eva Jinek aan tafel waar hij nogal de orde verstoorde. Dit resulteerde in een spraakmakende uitzending waarbij de meningen na afloop verdeeld waren. Maxim Hartman zit aan tafel en bespreekt een aantal vergelijkbare televisiemomenten van de afgelopen jaren.

Huisband Sue the Night
Media-uitzending, dus staat onze huisband op de bühne. Zij sluiten elk gesprek af met muzikaal commentaar. Lees ons interview dat wij met de Haarlemse band hadden.

Tafelheer: Marc-Marie Huijbregts
Vanavond is Marc-Marie de sidekick van Matthijs.

In deze uitzending van DWDD was Marc-Marie Huijbregts te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 27 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie