Uitzending
DWDD - 22-3-2012

22-3-2012

DWDD

1602 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van donderdag 22 maart: Jarno Smeets, Alexander Klöpping, Jack van Gelder, Koos Postema, Tom Blom, Acda & de Munnik. Tafelheer is Giel Beelen en muziek is er van Clarence Milton Bekker.

Jarno Smeets en Alexander Klöpping
Mechanisch ingenieur Jarno Smeets ontwikkelde een systeem waarmee een mens als een vogel kan vliegen. Het bestaat uit grote lichtgewicht vleugels waaraan iemand hangt. Door de armen te bewegen kan hij, net als een vogel, met de vleugels klapperen en hoogte winnen. Twee controllers, van de spelcomputer WII, volgen de beweging van de armen en sturen dit signaal naar een smartphone die vervolgens de elektromotoren aanstuurt waardoor de vleugels op en neer bewegen. Het filmpje waarin de eerste tests getoond werden, (een vlucht van 100 meter ver) kreeg wereldwijde aandacht, vooral dankzij sociale media. Gaat de vinding van Smeets ervoor zorgen dat iedereen kan vliegen? En is dit de gedroomde start-up van elke ondernemer? Aan tafel: Jarno Smeets en Alexander Klöpping.

Jack van Gelder, Koos Postema en Tom Blom.
Aanstaande zondag zal het NOS sportprogramma Langs de Lijn voor de tienduizendste keer worden uitgezonden! Langs de Lijn begon op 1 januari 1967 en waarschijnlijk zijn er meer dan tienduizend uitzendingen gemaakt, want niet alles is bijgehouden. Ook de speciale uitzendingen als Radio Tour de France zijn nog niet eens meegerekend. In al die jaren heeft Langs de Lijn verslag gedaan van zo'n beetje alle sporthoogtepunten. Veel bekende verslaggevers en presentatoren begonnen er hun carrière, bijvoorbeeld: Willem Ruis, Koos Postema en Theo Koomen. Aan tafel: Jack van Gelder, Koos Postema en Tom Blom.

Acda & de Munnik
Vrijdag 23 maart verschijnt het nieuwe album van Acda en de Munnik, getiteld 't Heerst. Het is alweer hun achtste CD met liedjes. Het album is opgenomen in de kleine doch legendarische rock 'n roll studio Sun Studio's in Memphis, waar grootheden als Elvis Presley, Roy Orbison, U2 en Johhny Cash nummers opnamen.
Daarbij gaat maandag 26 maart hun nieuwe theatervoorstelling, ook getiteld 't Heerst, in première in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

Clarence Milton Bekker
Clarence Milton Bekker is een Nederlandse zanger en rapper. Hij nam in 1985 deel aan de Soundmixshow met het nummer 'Do What You Do' van Jermaine Jackson.
Hierna scoorde hij onder pseudoniem CB Milton 'eurodance' hits met 'It's A Loving Thing' en 'Send Me An Angel', tracks geproduceerd door dezelfde producers achter 2 Unlimited. Na een paar minder succesvolle jaren heeft Becker nu een platencontract bij een label in L.A. waar hij zijn album 'Old Soul' heeft opgenomen.

Giel Beelen
Giel Beelen (1977) is één van de regelmatig terugkerende tafelheren bij DWDD. In de uitzending laat hij altijd wat van de nieuwste muziek horen. Giel is radio-DJ bij 3FM, waar hij het ochtendprogramma 'Giel!' presenteert.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op donderdag 22 maart door de VARA. Te gast waren Giel Beelen, Jack van Gelder, Koos Postema, Tom Blom en Alexander Klöpping. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie