Uitzending
DWDD - 4-10-2011

4-10-2011

DWDD

3058 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van dinsdag 4 oktober zijn: Myrthe Hilkens, Diederik Jekel, Vincent Icke, Jeroen Krabbé, Charly Luske, Géza Weisz en Martin Koolhoven. Muziek is er van Roosbeef en tafelheer is Arie Boomsma.

Myrthe Hilkens
Lilianne Ploumen legt haar functie van PvdA-partijvoorzitter neer en uit direct felle kritiek op Job Cohen. Hij zou niet zichtbaar genoeg zijn. Cohen lag al onder vuur, hij zou niet opgewassen zijn tegen het verbale geweld van Wilders. Is er een scheuring in de partij tussen Cohen-getrouwen en vernieuwers? Myrthe Hilkens was 4 maanden lang de vervanger van Nebahat Albayrak in de Tweede Kamer. Hoe ziet zij als jonge PvdA-er de toekomst van de partij?

Diederik Jekel en Vincent Icke
Vandaag werd bekend dat: Saul Perlmutter, Brian Schmidt en Adam Riess op 10 december de Nobelprijs voor de Natuurkunde (astronomie) krijgen uitgereikt. De astronomen hebben aangetoond dat het heelal steeds sneller uitzet. Wat deze steeds snellere uitzetting veroorzaakt, is sindsdien één van de belangrijkste vragen geworden in de astronomie. De Nobelprijs is een jaarlijkse geldprijs voor wetenschappers die een opmerkelijke prestatie hebben geleverd op verschillende gebieden. De prestige en de erkenning die men door het winnen van een Nobelprijs krijgt is voor de meeste winnaars de belangrijkste beloning.

Jeroen Krabbé, Charly Luske, Géza Weisz en Martin Koolhoven
Wordfeud (spreek uit: wurdvjoet) is een ware rage in Nederland. Het is een kopie van bordspel Scrabble, dat je kunt spelen op je mobiele telefoon. Het grote verschil is dat je met Wordfeud online kunt strijden tegen andere spelers. Het spelletje schijnt dermate verslavend te werken, dat het in sommige kroegen verboden is om te spelen. Een aantal Wordfeud verslaafden komt vertellen wat er leuk aan is, kortom waarom zij er zo verknocht aan zijn. Te gast: Jeroen Krabbé, Charly Luske, Géza Weisz en Martin Koolhoven.

Roosbeef
Roosbeef is een band die voornamelijk Nederlandstalige muziek maakt. In 2005 wonnen ze al de Grote Prijs van Nederland. Hun langverwachte debuutalbum dat in 2008 uitkwam, heet ??Ze Willen Wel Je Hond Aaien, Maar Niet Met Je Praten??.

Arie Boomsma
Boomsma komt uit een christelijk milieu en maakte carrière als basketballer. Een knieblessure gooide roet in het eten, waarna hij zich ging richten op tv en radio.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op dinsdag 4 oktober door de VARA. Te gast waren Jeroen Krabb, Charly Luske, Martin Koolhoven, Arie Boomsma, Myrthe Hilkens, Vincent Icke en Geza Weisz. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie