Uitzending
DWDD - 1-11-2010

1-11-2010

DWDD

3495 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten in de uitzending van maandag 1 november zijn: Joost Zwagerman, Jeroen Henneman, Jan, Youri en Geret Mulder. Er is een 'actuele opera' en Jan Mulder is tevens tafelheer.

Joost Zwagerman en Jeroen Henneman
Op zaterdag 30 oktober is Harry Mulisch, een van Nederlands grootste schrijvers op 83-jarige leeftijd overleden. Mulisch, bekend van onder anderen 'De Aanslag', 'Ontdekking van de hemel' en 'Twee vrouwen', stierf aan de gevolgen van kanker. Vanavond zijn Joost Zwagerman en Jeroen Henneman te gast, om over deze bijzondere schrijver te vertellen.

Actuele opera
Vanavond zal er wederom een '1-minuut opera' in DWDD opgevoerd worden. De actuele opera zal vanavond handelen om Harry Mulisch. De titel van het stuk is "Vesuvius, 1927", de muziek is geschreven door Calliope Tsoupaki, de tekst is van P.F.Thomése.
De opera wordt uitgevoerd door tenor Marcel Beekman en tenorblokfluitist António Carrilho.

Vanavond aan tafel: Jan Mulder met zijn zoons Youri en Geret.
Vandaag verschijnt de geautoriseerde biografie van Jan Mulder. In het dikke koffietafelboek wordt beschreven hoe Mulder een voetbalster werd bij Anderlecht en uitgroeide tot een graag geziene gast in het mondaine Brusselse leven.
De grootste voetbalclubs ter wereld lonkten in die dagen naar topspits Mulder. Trainer Rinus Michels van Barcelona stuurde hem zelfs een verleidelijke brief. Jan wilde echter bij Ajax spelen.
De jaren in Amsterdam verliepen dramatisch. Mulder moest zijn voetballoopbaan zelfs vroegtijdig beëindigen. Bij toeval raakte hij bevriend met een groepje kunstenaars en journalisten. Deze ontmoeting betekende voor Mulder de start van een nieuw leven.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 1 november door de VARA. Te gast waren Joost Zwagerman, Jan Mulder en Jeroen Henneman. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!