Uitzending
DWDD - 23-9-2016

23-9-2016

DWDD

1096 x bekeken | 0 reacties
7
Fotograaf Eddy van Wessel net terug uit Syrië
Eddy van Wessel is net terug uit Syrië. De oorlogsfotograaf, winnaar van de Canon Zilveren Camera 2012 en 2015, heeft al heel wat gezien. Hij deed verslag van oorlogen in Rusland, voormalig Joegoslavië en het Midden-Oosten, maakte verhalen over drugsgebruik in Afghanistan, vluchtelingen in Bangladesh en de nasleep van de tsunami van 2004. In het door oorlog verscheurde Syrië maakte hij een foto, die een grote impact op hemzelf had.

De podcast is terug
De podcast werd populair in de hoogtijdagen van de iPod, vooral dankzij radio-amateurs die hun kans schoon zagen zonder dure apparatuur en bezit van frequenties hun uitzendingen naar een groot publiek te brengen. Door de verdringing van de iPod door de smartphone daalde ook de populariteit van de podcast. Maar de podcast is terug! Zo is de Amerikaanse podcastserie ‘Serial’ een ongekend succes en gaat de VPRO actief inzetten op podcasts. Aan tafel Paulien Cornelisse, groot fan én maker.

Het belangrijkste boek van Nederland
Wat is het belangrijkste boek van Nederland? De afgelopen vijf maanden kon iedereen zijn stem uitbrengen op de site van het CPNB, de actie werd gestart in DWDD. De uitkomst? Niet ‘De ontdekking van de hemel’ van Harry Mulisch of ‘Het achterhuis’ van Anne Frank, maar de Bijbel staat met stip op 1. Aan tafel Adriaan van Dis en Tom Lanoye.

Muziek: The Great Communicators
De frisse indierockband The Great Communicators uit Amsterdam/Den Haag speelde al op Guess Who, Down the Rabbit Hole, de Popronde en Noorderslag en werd in juni van dit jaar benoemd als 3FM Serious Talent. Deze week brachten ze hun debuutalbum ‘Lucky Horse’ uit. Dit werd gepresenteerd in Paradiso, waar ze voor een uitverkochte zaal stonden. Vanavond treedt The Great Communicators bij ons op in de studio!

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 23 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie