Uitzending
DWDD - 22-9-2016

22-9-2016

DWDD

1055 x bekeken | 1 reacties
6
Hans Wiegel
Vandaag is het de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. Hoewel de Tweede Kamer gisteren officieel in debat ging over de gepresenteerde Miljoenennota en de begrotingen voor 2017, kwamen er ook veel andere thema’s aan de orde. Vandaag gaat premier Rutte in op vragen en verdedigt hij zijn beleid. We praten vanavond over de Beschouwingen met voormalig leider van de VVD Hans Wiegel.

Joël Broekaert en Joris Bijdendijk
Vanavond schuiven culinair journalist Joël Broekaert en chefkok in het Rijksmuseum Joris Bijdendijk aan. Zij vragen zich af waarom er in ons land een hoop voedsel wordt gezien als waardeloos restproduct, terwijl je er ook heerlijke gerechten mee kan maken. Aan tafel!

Lise van Zijll en Paul Verhoeven
De documentaire ‘Verhoeven versus Verhoeven’ gaat aanstaande zaterdag in premičre op het Nederlands Film Festival. In deze film van regisseur Lise van Zijll, wordt er met Paul Verhoeven teruggeblikt op zijn bijna 50-jarige carričre. Een oeuvre met vaak provocerende thema’s in films als ‘Turks Fruit’, ‘Basic Instinct’ en onlangs nog ‘Elle’. Tijdens de opnames van deze laatste film in Frankrijk heeft Lise de Nederlandse filmmaker ontmoet. Vanavond zitten Lise van Zijll en Paul Verhoeven aan tafel bij DWDD.

Muziek: Mozes and the Firstborn
Het nieuwe album ‘Great Pile of Nothing’ van de Eindhovense band Mozes and the Firstborn kwam uit op 2 september. Het album is niet alleen in Nederland verschenen, maar ook in Noord-Amerika. Daar tekenden ze een contract met het label Burger Records. De band omschrijft het album als alternatieve highschoolrock. De garagerock is doorgetrokken naar een California sunshine sound met een dikke knipoog naar de jaren negentig, toen de poprockbands hoogtij vierden. Vanavond treedt Mozes and the Firstborn bij ons op in de studio!

Halina Reijn
Halina is vanavond de sidekick van Matthijs.

De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 22 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie