Uitzending
DWDD - 4-9-2014

4-9-2014

DWDD

1700 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Isa Hoes, Owen Schumacher en Paul Groot, Paul Witteman en Ralph van Raat en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Muziek van The Vagary. Tafeldame: Roos Schlikker.

Isa Hoes
Isa Hoes was getrouwd met Antonie Kamerling, de acteur die er in 2010 voor koos een einde aan z'n leven te maken. In 2013 schreef Hoes het boek 'Toen ik je zag', waarin ze haar leven met Kamerlings depressies en uiteindelijke zelfmoord beschrijft. Een indrukwekkend boek, dat voor duizenden lezers een inzicht geeft in depressiviteit, maar ook in de liefde. Reden voor ons om de schrijfster uit te nodigen én te verrassen met mooi nieuws.

Owen Schumacher en Paul Groot
Afgelopen zaterdag is het dertiende seizoen van het satirische programma ’Koefnoen’ begonnen. Deze maand bestaat het televisieprogramma tien jaar. De hoogste tijd dus voor een terugblik op een rijke schat aan prachtige persiflages. Met Owen Schumacher en Paul Groot bespreken we hun favoriete sketches, imitaties en typetjes van de afgelopen jaren.

Paul Witteman, Ralph van Raat en Rotterdams Philharmonisch
Iedereen kent 'Bolero' van Maurice Ravel, meestal van een reclame of uit een film. Dat de Franse componist nog veel meer in zijn mars had bespreken we met Paul Witteman. Hij is nog altijd onder de indruk van Ravels 'Pianoconcert voor de Linkerhand' en het 'Pianoconcert in G'. Pianist Ralph van Raat laat samen met musici van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de studio horen waarom Ravel een genie is. En als dat naar meer smaakt kun je het zelf gaan luisteren: vrijdag 12 september speelt Het Rotterdams Philharmonisch Orkest het 'Pianoconcert voor Linkerhand' tijdens het Gergiev Festival in Rotterdam.

In deze uitzending van DWDD waren Isa Hoes, Paul Groot, Owen Schumacher, Ralph van Raat en Paul Witteman te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op donderdag 4 september door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie