Uitzending
DWDD - 2-4-2014

2-4-2014

DWDD

1682 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten in de uitzending van 2 april zijn onder meer: Aad Meinderts en Adriaan van Dis, Pieter van den Hoogenband en Mark Tuitert. Muziek is er van Miloš, tafeldame is Roos Schlikker.

Aad Meinderts en Adriaan van Dis
Jan Jacob Slauerhoff (1898 – 1936) geldt als één van de belangrijkste dichters van het interbellum. Zijn verhalen spelen zich af in de exotische oorden die hij in die tijd als scheepsarts bezoekt. Slauerhoff had een diep verlangen om de wereld in te trekken. Dit verlangen is dan ook kenmerkend voor zijn werk. Aan tafel: Aad Meinderts, directeur van het Letterkundig Museum en Adriaan van Dis.

Mark Tuitert en Pieter van den Hoogenband
Op 5 april is het 20 jaar geleden dat Nirvana-frontman Kurt Cobain zichzelf van het leven berooft. Zijn dood luidt het einde in van de Grunge: de ruige gitaarrock uit Seattle.

De muziekstroming komt voort uit een crossover tussen indie en punk en wordt aanvankelijk door bands als The Pixies, Dinosaur Jr. en Sonic Youth gemaakt. Later wordt de sound meer eigen en zijn bands als Pearl Jam, Mudhoney, Alice in Chains, Faith No More en Soundgarden de fakkeldragers. Half Nederland loopt in Grungekostuum: houthakkershemd, vale gescheurde spijkerbroek en Dr. Martens, ook de twee grote fans aan tafel: Mark Tuitert en Pieter van den Hoogenband.

Muziek: Miloš
Miloš Karadaglic (1983) is een klassiek gitarist uit Montenegro. Al vanaf zijn achtste is hij bezig zijn talent aan te scherpen. Niet zonder resultaat: hij won vele awards, stond wereldwijd in uitverkochte zalen en werd getekend bij het zeer prestigieuze klassieke label Deutsche Grammophon. Hij combineert mediterrane warmte met exotische klanken en puur klassiek in werken van Bach en Villa-Lobos.

Tafeldame: Roos Schlikker
Roos Schlikker is journalist, columnist voor Het Parool en schrijfster (fictie en non-fictie). Onder meer voor HP/De Tijd, de Volkskrant en Vrij Nederland. In 2012 verscheen haar eerste literaire nonfictieboek ‘Ik wens je het onmogelijke’.

In deze uitzending van DWDD waren Adriaan van Dis, Mark Tuitert en Pieter van den Hoogenband te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 2 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie