Uitzending
DWDD - 7-4-2014

7-4-2014

DWDD

1813 x bekeken | 0 reacties
7
De gasten in de uitzending van maandag 7 april zijn o.a.: Twan Huys, Eddy Posthuma de Boer. Tafelheer is Beau van Erven Dorens, muziek is er van Cheaters.

Twan Huys
Wij kennen Donald Rumsfeld als de Amerikaanse defensieminister onder wiens leiding de oorlogen in Irak én Afghanistan begonnen. Weinigen weten echter dat hij een politieke loopbaan van jewelste achter zich heeft en een groot deel van de na-oorlogse Amerikaanse geschiedenis van zeer dichtbij heeft meegemaakt. Zo was hij was adviseur van Nixon, minister van defensie onder president Ford, rekruteerde hij Dick Cheney als staflid en werd door diezelfde Cheney, ondertussen vicepresident, binnengehaald als Minister van Defensie onder Bush. Afgelopen vrijdag ging in de V.S. de documentaire ‘The Unknown Known’ over hem in première. 33 uur interview werd door maker Errol Morris teruggebracht tot een indrukwekkend portret van de charismatische, briljant retorische Rumsfeld die geen spoor van spijt laat zien. Twan Huys heeft de docu gezien en geeft zijn visie.

Fotoboek The Beatles: Eddy Posthuma de Boer
Vijftig jaar geleden kwamen The Beatles, tijdens hun eerste world tour, twee dagen naar Nederland. Op 5 en 6 juni 1964 bracht fotograaf Eddy Posthuma de Boer, toen werkzaam voor de Volkskrant, deze Beatlemania in beeld. Drie foto’s van deze serie verschenen in de krant. Nu zijn de beste foto’s van deze unieke gebeurtenis gebundeld in het boek 'Yeah! Yeah! Yeah! Twee dagen met The Beatles in de polder'.

Muziek: Cheaters
In 2013 is de Indie-Electro band Cheaters opgericht en nu al zijn de verwachtingen erg hoog. Met zowel Britse als Nederlandse bandleden, zorgt dit eclectische collectief voor een beetje van alles, maar dan wel op een steengoede manier. Het is dance én indie én modern én toch ook echt een live band. Geïnspireerd door artiesten als Roísín Murphy, Caribou en Grimes, combineren de Cheaters moderne technieken met een organische feel.

In deze uitzending van DWDD waren Beau van Erven Dorens, Eddy Posthuma de Boer en Twan Huys te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 7 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie