Uitzending
DWDD - 1-4-2014

1-4-2014

DWDD

2205 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten in de uitzending van 1 april zijn: Jolet en RiŽlle de Ruiter, BlÝf en ex-beugelbezitters. Muziek is er van Hallo Venray, Nico Dijkshoorn dicht, tafelheer is Paul de Leeuw.

RiŽlle en Jolet de Ruiter
Jolet en RiŽlle de Ruiter promoveerden op dezelfde dag. Niks bijzonders, ware het niet dat zij tweelingzusjes zijn en samen het complexe gedrag van druppels voor dezelfde vakgroep van Universiteit Twente onder de loep namen. Weliswaar keek Jolet naar de invloed van lucht op vallende druppels, wat bijvoorbeeld bij inktjetprinters van belang is, en onderzocht RiŽlle aardoliedruppels in gesteente. Maar dat een eeneiige tweeling op dezelfde dag promoveert op gelijksoortig onderzoek is echt een unicum. De tweeling studeert niet alleen toevallig samen, ze wonen ook samen en gingen met zín tweeŽn stage lopen op Harvard. Ook in de toekomst zou het best kunnen dat ze in elkaars voetsporen blijven lopen. Blijven ze ťcht voor altijd samen?

De Ideale Muziekavond : BLōF
Gisteravond hebben ze de Edison Oeuvreprijs gewonnen, dus er is geen beter moment om de ideale muziekavond van de mannen van BLōF door te nemen! Welke muziekfilm, welke documentaire, welk concert, welke optredens, welk interview willen ze op tv laten zien als ze het voor het zeggen hebben? Houden ze eigenlijk meer van hiphop of juist van keiharde rock? En liever een documentaire of een live-dvd? Eerder gingen onder meer Acda en De Munnik, Guus Meeuwis, Blaudzun, Triggerfinger, Leo Blokhuis, The Golden Earring, Racoon, Carice van Houten, De Jeugd van Tegenwoordig en Mart Smeets hen voor.

Bevrijd van de beugel!
Vanavond hebben wij vijf mensen te gast die vandaag hun beugel hebben laten verwijderen. Was het een gevoel van bevrijding en wat hebben ze het meeste gemist? Aan tafel: Iris Pijning, Nynke Blom, Philip Knibbeler, Jerom Langeveld, Johannes Wirix en orthodontist Sandy Van Teeseling.

Huisdichter Nico Dijkshoorn
Huisdichter Nico Dijkshoorn geeft poŽtisch commentaar op de actualiteit ťn de gasten in de studio.

Muziek: Hallo Venray
Hallo Venray is al meer dan 25 jaar onderdeel van de vaderlandse popscene. Nu verschijnt het dertiende album van de Haagse band: ĎShowí, volgens velen hun beste plaat tot nog toe!

In deze uitzending van DWDD waren Nico Dijkshoorn en Paul de Leeuw te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 1 april door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie