Uitzending
DWDD - 28-3-2014

28-3-2014

DWDD

1881 x bekeken | 0 reacties
7
In deze media-uitzending van 28 maart: Leona Philippo, Peter R. de Vries, Hans Beerekamp en Jean-Pierre Geelen. Muziek van huisband Tangarine, tafelheer is Marc-Marie Huijbregts.

Media-uitzending: Hans Beerekamp en Jean-Pierre Geelen
De afgelopen gemeenteraadsverkiezingen waren verre van doorsnee. De PvdA verloor zwaar en de kiezer koos massaal voor lokale partijen. De PVV deed slechts mee in twee gemeenten, Den Haag en Almere, maar Wilders zou zichzelf niet zijn als hij niet de media zou domineren. Dus vroeg hij in een Haags café aan de verzamelde kiezers of zij ‘meer of minder Marokkanen wilden?’. Er werd luidkeels ‘Minder! Minder! Minder!’ gescandeerd, waarop Wilders antwoordde dat hij het zou gaan regelen. Er stak direct een storm van protest op. Twitter en Facebook explodeerden, maar bij de traditionele media bleef het lang stil. Het bevreemdt Hans Beerekamp en Jean-Pierre Geelen dat het een uur duurde voordat de NOS verslag deed van het gebeuren. Een inschattingsfout? Of twijfel over de media-aanpak van Wilders?

Documentaire Hendrix: Leona Philippo
300.000 mensen zagen afgelopen zaterdag op Nederland 3 de documentaire ‘Hear My Train A Comin' over gitaargod Jimi Hendrix. Met veel uniek (kleuren)beeld wordt het leven van Hendrix van A tot Z verteld, met prachtige verhalen dankzij de volledige medewerking van de nabestaanden. We zien Hendrix uiteraard met zijn tanden gitaar spelen en zijn Fender Stratocaster in de fik steken, maar ook zien we Paul McCartney die uit de doeken doet hoe Hendrix op het legendarische festival van Monterey terecht komt. Het veelzijdige oeuvre van Hendrix is van grote invloed geweest op zangeres Leona Philippo. Wat vond zij van de docu?

TV-Serie 'Smeris': Peter R. de Vries
Op 17 maart begon de politieserie ‘Smeris’ van BNN. De hoofdrollen worden gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven, die we natuurlijk kennen van onder meer de Lama's, Kannibalen, Draadstaal en Neonletters.

Maar deze serie is bloedserieus bedoeld en gaat over de doorgewinterde rechercheur Van de Kamp (Van Koningsbrugge) die tegen zijn zin in een duo vormt met de academische Willem Niessen (Van de Ven). De eerste aflevering werd door ruim 900.000 mensen bekeken en de recensies waren prima. Maar hoe waarheidsgetrouw is de serie eigenlijk? We vragen het Peter R. de Vries, die eerder bij ons True Detective beoordeelde.

In deze uitzending van DWDD waren Peter R. de Vries, Wendy van Dijk, Jean-Pierre Geelen, Marc-Marie Huijbregts en Hans Beerekamp te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 28 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie