Uitzending
DWDD - 31-3-2014

31-3-2014

DWDD

1722 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van 31 maart: Prem Radhakishun, Peter R. de Vries en Richard Korver, Friso Lammerts en Peter Vandermeersch, Bart van Loo. Muziek is er van Wolf in Loveland, tafelheer is Tom Egbers.

Richard Korver, Peter R. de Vries en Prem Radhakishun
Afgelopen vrijdag werd de juwelierszaak ‘Goldies’ in Deurne overvallen. Het staat nog niet vast wat er precies gebeurd is, maar het lijkt erop dat de eigenaresse de twee daders heeft doodgeschoten, waarschijnlijk met een wapen dat al in de zaak aanwezig was. Het ministerie liet al voorzichtig weten de juwelier en zijn partner niet te gaan vervolgen. Dit leidde tot woedende reacties bij de nabestaanden en vrienden van de twee Marokkaanse daders. Er volgde zelfs een betoging van sympathisanten, die uiteraard ook weer woedende reacties uitlokte. We bediscussiëren de zaak met Richard Korver, Peter R. de Vries en Prem Radhakishun.

Peter Vandermeersch en Friso Lammertse
Afgelopen weekend beweerde de Belgische historicus Paul De Ridder dat het verdwenen paneel ‘De rechtvaardige rechters’ van het 15de-eeuwse meesterwerk ‘Lam Gods’ bij een Gentse familie ligt. Het beroemde werk van de gebroeders Van Eyck stamt uit 1432 en werd 80 jaar geleden gestolen. Sindsdien doen er veel complottheorieën de ronde. Komt het paneel nu eindelijk boven water? Te gast: Peter Vandermeersch en Friso Lammertse.

Bart van Loo
In de uitzending van maandag weer een zeer bevlogen college van francofiel Bart van Loo. Ditmaal gaat hij in op de warme banden tussen Nederland en Frankrijk. Welke Nederlanders werden in heuse chansons bezongen? Van Loo (1973) heeft een fameuze reputatie verworven als francofiel, spreker en schrijver over Franse cultuur en levenskunst. Hij is de auteur van de Frankrijktrilogie 'Eten! Lezen! Vrijen!' (2011), van de bestseller 'Chanson. Een gezongen geschiedenis van Frankrijk' (2011) en van 'Bleu Blanc Rouge' (2012).

Muziek: Wolf in Loveland
Wolf in Loveland is een jonge, frisse 7-koppige folk-rock band uit Rotterdam, bij elkaar gebracht door singer-songwriter Jan Minnaard. Nu al een van de meest populaire popacts in de Rotterdamse muziek-scene, worden ze vergeleken met internationale top-artiesten als José González en Angus & Julia Stone. Ze hebben een folky sound, maar wel van deze tijd en combineren sfeervolle harmonieën met kleurrijke arrangementen. Denk Dylan, denk Neil Young, denk Wolf in Loveland!

In deze uitzending van DWDD waren Peter R. de Vries, Prem Radhakishun en Tom Egbers te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 31 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie